ΣΤΑΘΗΣ : Αυτη η Kαρχηδων πρεπει να καταστραφει !

 

Αυτή η Kαρχηδών πρέπει να καταστραφεί!

Εν πρώτοις, τρία ενσαντανέ: 1. Ουκρανοί ακροδεξιοί, νεάντερταλ, φασίστες και ναζιστές (ο κ. Καψής δεν μπόρεσε να διακρίνει τις μεταξύ των λεπτές διαφορές) μπούκαραν στη (δική τους) ΝΕΡΙΤ Κιέβου και πλάκωσαν στις μάπες και τις γροθιές τον εκεί Καψή Κιέβου. Κόλαση! Φουσκιές, τσιμπιές, δαγκιές, μπούφλες κι άλλα δυτικοευρωπαϊκά δημοκρατικά πράγματα έλαβαν χώρα (ίσα που δεν πήδηξαν on camera οι φασίστες τον ιμιτασιόν φασίστα), ώσπου ο τελευταίος να υπογράψει επί τόπου την παραίτησή του για να μην τον αφήσουνστον τόπο.

Βεβαίως το γεγονός, παρ’ ότι το είδαμε όλοι, ελέγχεται διότι δεν τοείδε ο κ. Καψής, οπότε μπορεί να ’ναι κι αυτό κάτι σαν το χαμένο Μπόινγκ, αν αυτό το έρμο χάθηκε στο πέλαγος του πλουραλισμού, του «εκσυγχρονισμού» και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Τοκ τοκ SOSΚαψής Κιέβου καλεί Καψή Αθηνών όβερ. Τοκ Τοκ SOS. Πλην όμως, φευ, μια απέραντη σιιιιωωωωπηηηή ακούγεται στις συχνότητες τηςτσίπας…

2.    Υπέρ της διατήρησης της ενιαίας τιμής στο βιβλίο ετάχθησαν πλήθος συγγραφέων, εκδοτών και βιβλιοπωλών τον τελευταίο καιρό – και καλά έκαναν. Μάλιστα οργάνωσαν και εκδηλώσεις εναντίον της κυβερνητικής (καθ’ υπαγόρευσιν της Τρόικας) πολιτικής ως προς το βιβλίο, την τιμή και τη διακίνησή του.

Ομως ανάμεσα στους σεβαστούς αυτούς αγωνιστές, διέκρινα και πολλούς που κατά τα άλλα υποστηρίζουν ή έχουν ανεχθεί της μνημονιακές πολιτικές. Πολλούς που υποστηρίζουν με την υπογραφή τους ή τη συμμετοχή τους τα κόμματα που έκαναν το μνημόνιο σημαία τους, όπως τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, Ελιά ή όπως αλλιώς λέγεται, καθώς και κόμματα που είναι με τα μνημόνια «ολίγον έγκυος», όπως η ΔΗΜΑΡ ή το Ποτάμι.

Και διερωτώμαι, έτσι καθώς τυγχάνω και λαϊκιστής: όταν το μνημόνιο ξεσχίζει τους εργαζόμενους, τους μικρομαγαζάτορες, τους γεωργούς, τους συνταξιούχους, όταν βουτάει σπίτια και βάζει χαράτσια, όταν εξωθεί σε αυτοχειριασμούς, είναι ένα «αναγκαίο κακό» ή ακόμα κι ένα «απαραίτητο καλό», όπως πολλοί εξ υμών υποστηρίζετε (ορισμένοι μάλιστα με φανατισμό), ενώ όταν το μνημόνιο τραβάει και σε μας τη σβερκάδα του, αλέρτ κι αλάρμ;

Δεν πάει έτσι, καλοί μου υποκριτές. Ούτε είναι τυχαίο που οι περισσότεροι από εσάς είναι του κλίματος ΠΑΣΟΚ, Ελιά, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι. Δενεκπλήσσει. Μια ζωή μονά-ζυγά δικά σας, δύο μέτρα και δύο σταθμά, μια ζωή στο Πρυτανείο (με τη βοήθεια του Πραιτώριου). Μια ζωή «υπηρέτες δύο αφεντάδων»: του αφεντικού σας και του εαυτού σας).

3. Στα όρια πλέον της ψύχωσης κινείται η πολιτική του ΚΚΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ότι προτιμά «μια δημοτική αστυνομία με στυλό και χωρίςόπλα». «Α!», έσπευσε ο κ. Σοφιανός να παρατηρήσει: «με στυλό για ναγράφει κλήσεις!» Σωστός! το κανονικό θα ήταν η δημοτική αστυνομία εκτός από στυλό να διαθέτει και όπλα, ώστε αφού κόψει ο αστυνομικός την κλήση, να πυροβολεί και τον παραβάτη για να μην το ξανακάνει. Μωραίνει Κύριος, κι όταν το παρακάνει απομωραίνει….

Είναι πλέον τέτοιο και τόσο το μένος της ηγεσίας του ΚΚΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και όλης της υπόλοιπης Αριστεράς) που στιγμές-στιγμές φαίνεται σαν να ’χει Γενικό Γραμματέα όχι τον κ. Κουτσούμπα, αλλά τον κ.Πρετεντέρη

Κατά τα άλλα,

κάθε μέρα που θα περνάει θα έρχονται στο φως πολλά απ’ όσασυμφώνησε η κυβέρνηση με την Τρόικα και, για την ώρα, αποσιωπά ή προσπαθεί να κρύψει για να κερδίσει την πρώτη εντύπωση.

Αδικος αγώνας, θλιβερός και μάταιος.

Ηδη αποκαλύπτονται -και θα φανερωθούν κι άλλες- λεπτομέρειες, προϋποθέσεις, συνέπειες των συμφωνηθέντων. Δεν θα χρειασθεί να πάρουμε νέα μέτρα το 2014 λέει η κυβέρνηση, θα πάρετε το 2015 λέει η Τρόικα. Τούτο σημαίνει ότι και νέα μέτρα θα παρθούν και ότι το τρίτο μνημόνιο ετοιμάζεται.

Πλην όμως, όχι μόνον θα ληφθούν νέα μέτρα το 2015, αλλά θα ληφθούν εκ νέου μέτρα κι εντός του 2014. Αυτά που η κυβέρνηση μετέθεσε για μετά τις εκλογές – έχοντας την ελπίδα ότι ώς τότε κάποιους θα κοροϊδέψει κι έτσι θα αποφύγει τη συντριβή.

Ψεύδεται ασυστόλως η κυβέρνηση όταν λέει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. Πρώτον, βελτιώνει και θα βελτιώσει επί τα χείρω τα παλιά (απολύσεις, κατώτατος μισθός, ασφαλιστικό κ.ά.). Δεύτερον, μονιμοποιεί

τα (τάχα μου) έκτακτα μέτρα, όπως το χαράτσι για τα ακίνητα και ηεισφορά αλληλεγγύης. (Αλήθεια, πού πάνε αυτά τα λεφτά απ’ το υστέρημάμας; Για αλληλεγγύη σε ποιους; τους τραπεζίτες; τους μιζαδόρους; τουςφοροφυγάδες; Ποιους;)…

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εκμηδενισθεί. Οπως εκμηδενίσθηκε το ΠΑΣΟΚ, έτσι πρέπει να εκμηδενισθεί και η Ν.Δ. Λεηλάτησε ο κ. Σαμαράς δισεκατομμύρια ευρώ από μισθούς και συντάξεις, για να δώσει στους στρατιωτικούς πέντε ψίχουλα και να τους ατιμάσει. Για να δώσει πέντεψίχουλα στους δυσπραγούντες περισσότερο άλλων μέσα στο σύνολο μιαςάφατης δυστυχίας όλων και να τους ντροπιάσει. Οι στρατιωτικοί αμείβονται λες και η χώρα έχασε πόλεμο που δεν τον έχασαν οι ίδιοι. Οι συνταξιούχοιπένονται λες κι έμειναν χωρίς πατρίδα, όπως ο βασιλιάς Ληρ χωρίς στέγη, παρ’ ότι ούτε οι ίδιοι την πατρίδα εκχώρησαν, ούτε σε κάτι άλλο έφταιξαν.

Η κυβέρνηση αυτή είναι ιταμή και πρέπει να εκμηδενισθεί. Πανηγυρίζει για τα αίσχη που έως τώρα κατάφερε, ενώ νέα, χειρότερα δεινά, ετοιμάζει

για όσους προσπαθεί να κοροϊδέψει.

Δεν έχει καταντήσει τώρα, διότι έτσι ήταν πάντα, αλλά τώρα φαίνεται, μια ορδή από ρετάλια κι όρνια που προσπαθεί να μαντρώσει σαν γίδια και σανπρόβατα όσους βουλευτές της ανέχονται να φτύνουν το Σύνταγμα (τώρα πια χρειάζεται μόνον 147 κι όχι 151 ψήφους) ψηφίζοντας στη Βουλή πολυνομοσχέδιαεκτρώματα

υπό το κράτος των απειλών, της φθήνιας και της χυδαιότητας που χρειάζεται να έχει κανείς, όταν το τελευταίο που του έχει μείνει και το πρώτο που τον ενδιαφέρει, είναι να σώσει το τομάρι του.

Δεν γίνεται σ’ αυτήν τη χώρα να πεινάνε παιδιά για να αγορεύει παρλαπίπες στην τηλεόραση ο κ. Ντινόπουλος, δεν γίνεται να αυτοκτονούνάνθρωποι για να μπορεί να σιχαίνεται με την άνεσή του τους κομμουνιστές ο κ.Γεωργιάδης, δεν γίνεται

να ομολογείται ότι το ΔΝΤ στην Ελλάδα έκανε «λάθος ιστορικών διαστάσεων» και το λάθος να το πληρώνουν η υγεία, η παιδεία, η άμυνα, οι νέοι, οι μανάδες μας και όλοι οι εργαζόμενοι, αναλώσιμοι σε μίνι τζομπς κι απασχολήσιμοι σε δουλεμπόρους, δεν γίνεται!

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να εκμηδενισθεί. Οχι να ηττηθεί. Νασυντριβεί.

Ποκοπίκοι όπως ο κ. Θεοχάρης που κάνουν τη μια μαλακία μετά την άλλη, ανδρείκελα όπως ο κ. Στουρνάρας, μπουνταλάδες, αμετροεπείς και φανφαρόνοι, όπως το μισό υπουργικό συμβούλιο, απατεωνίσκοι, ανίκανοι, τυχάρπαστοι και ψοφοδεείς όπως το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο, δεν γίνεταινα συνεχίζουν να στραγγαλίζουν την Ελλάδα, μεταθέτοντας μάλιστα για αύριο όσο κακό δεν μπορέσαν να της κάνουν ώς σήμερα.

Πρέπει να εκμηδενισθούν.

Μας δούλεψαν αρκετά, απέτυχαν αρκετά, μας σκλάβωσαν κάργα. Οι μόνες επιτυχίες που σημείωσαν ήταν υπέρ των δανειστών, βαθαίνοντας το χρέος μας απέναντί τους έως τα Τάρταρα. Το μόνο success story του ανθρώπου που εξαπάτησε τους Ελληνες με τα Ζάππειο ένα, δύο, τρία και δεκατρία, είναι η προσπάθειά του να συνεχίσει να τους εξαπατά,

ώσπου η χώρα να γίνει αυτό που έγινε. Ειδική Οικονομική Ζώνη. Λάφυρο. Προτεκτοράτο. Με τον κάθε Τόμσεν να ακουμπά στην Αγία Τράπεζα τονΑφορισμό της κάθε Μέρκελ (αυτές είναι οι διαπραγματεύσεις τους) και τους Ελληνες, πλην Δυνατών, να καίγονται στην πυρά της λιτότητας, της ανομίας, της διαπλοκής, της υποτέλειας, της ξεφτίλας και πάνω απ’ όλα της απελπισίας.

Αυτή η κυβέρνηση, τα κόμματά της και οι άνθρωποί της πρέπει νασυντριβούν. Να εκμηδενισθούν. Πρέπει ο λαός να απελευθερώσει τον εαυτόν του και να χαράξει ο ίδιος τον δρόμο του. Το έχει κάνει ξανά και θα το κάνει πάλι…

ΣΤΑΘΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.