Δεν τους χαρίζω 33 χρόνια δουλειάς!

Σε απόγνωση και οικονομικό στραγγαλισμό έχει οδηγήσει 53χρονο νεφροπαθή – καρκινοπαθή η επ’ αόριστον αναμονή για να περάσει από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Το ΧΩΝΙ κρατάει η Χρυσάλκηστις Μπαλαμούτη 

Αγανακτισμένος από την παντελή απουσία Κράτους Πρόνοιας, αλλά και την αναλγησία των ιθυνόντων που οδηγεί χιλιάδες ανάπηρους που περιμένουν στωικά να περάσουν από τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας ακόμα και στο θάνατο, δηλώνει μιλώντας Στο ΧΩΝΙ ο 53χρονος καρκινοπαθής και νεφροπαθής Β.Τ., ο οποίος περιμένει εδώ και περίπου πέντε μήνες να περάσει ΚΕΠΑ για να μπορέσει να λάβει την σύνταξή του.

Η απάντηση που του έδωσαν από το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στις Σέρρες; Δεν έχετε μπει ακόμα στη λίστα για να περάσετε ΚΕΠΑ! Και ας κατέθεσε τα χαρτιά του για να περάσει από επιτροπή στις 14 Μαΐου. Ακόμα και οι προσπάθειες που έχει κάνει ο ίδιος να επικοινωνήσει μέσω τηλεφώνου με τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα για να ενημερωθεί, έχουν πέσει στο κενό, καθώς ποτέ κανείς δεν σήκωσε το ακουστικό!

Νεφροπαθής και Καρκινοπαθής

Η ιστορία του Β.Τ. ξεκινά τον Νοέμβρη του 2012 όπου και προχωρά σε αφαίρεση του ενός του νεφρού καθώς διαπιστώνεται πως υπάρχει όγκος. Λόγω της αφαίρεσής του δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να εργάζεται για αυτό και καταθέτει τα χαρτιά του για σύνταξη. Χάνει όμως το δικαίωμα στο επίδομα της αναρρωτικής άδειας που λαμβάνει, καθώς πλέον θεωρείται εν ενεργεία συνταξιούχος. Εχει ήδη συμπληρώσει 33 χρόνια δουλειάς, εκ των οποίων τα 25 στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Σερρών, δουλειά που τον «προικοδότησε» με 7.800 ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά.

Τον Φεβρουάριο του 2013 όπου και κάνει την απαραίτητη αξονική για να διαπιστωθεί η μετεγχειρητική πορεία του οργανισμού του, διαπιστώνεται πως ο καρκίνος δεν έχει υποχωρήσει, αλλά μάλιστα έχει κάνει μετάσταση στα πνευμόνια του με αποτέλεσμα να χρειάζεται να λαμβάνει χημιοθεραπευτικά φάρμακα. Τα οποία όμως έχουν παρενέργειες μες αποτέλεσμα να χρειάζεται και επιπρόσθετα φάρμακα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες των χημειοθεραπευτικών. Για κάποια από τα φάρμακα που λαμβάνει, πληρώνει την εισφορά του 25%, ένα όμως από αυτά δεν βρίσκεται στις λίστες, με αποτέλεσμα να πληρώνει από την τσέπη του 21 Ε ανά 15 ημέρες! Ούτε καν το επίδομα της αναρρωτικής άδειας δεν δικαιούται, ο Β.Τ., καθώς από τη στιγμή που κατέθεσε τα χαρτιά για σύνταξη, θεωρείται εν ενεργεία συνταξιούχος!

Και μπορεί ως ποσό τα 21 Ε να μην φαίνεται υψηλό, για μια οικογένεια όμως που περιμένει να ζήσει από τις οικονομίες που απέκτησε με τον κόπο και τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής είναι υψηλό, καθώς και αυτές μετά από πέντε μήνες σε αναμονή έχουν αρχίσει να στερεύουν. Βλέπετε η γυναίκα του δεν δουλεύει και από τους δύο του γιους μόλις ο ένας εργάζεται, με αποτέλεσμα δύσκολα να τα φέρνουν βόλτα. Ακόμα και η μητέρα του βοηθά όπως μπορεί με την πετσοκομμένη σύνταξη που λαμβάνει.

Η επιβίωση λοιπόν της οικογένειας εξαρτάται απόλυτα από το πότε τελικά ο Β.Τ. θα περάσει απ’ τα ΚΕΠΑ για να μπορέσει να βγει η σύνταξή του και να ανασάνουν οικονομικά. « Είναι όλοι τους για κρέμασμα και αυτό γιατί οι ανάπηροι περιμένουμε σας ζώα στη γραμμή τον θάνατο. Θα πεθάνουμε δηλαδή επειδή είναι μαλάκες»; υπογραμμίζει χαρακτηριστικά μιλώντας Στο ΧΩΝΙ, για να καταλήξει «Εχω 33 χρόνια δουλειάς και μάλιστα πληρωμένα, δεν πρόκειται να τους τα χαρίσω».

– See more at: http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/5288-den-tous-xarizo-33-xronia-douleias?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter#sthash.hQwBQfwQ.dpuf

2 thoughts

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.