Προσπαθούμε ακόμα να βρούμε λύση μέσα από το σύστημα.

Δυστυχώς, εκείνο που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα, είναι πως όσο και να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την κρίση μέσα από μία συστημική λύση, στην πραγματικότητα δεν θα ξεφύγουμε ποτέ. Η κρίση είναι εγγενής ιδιότητα του συστήματος.

Όσο εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως, αν ψηφίσουμε ένα άλλο κόμμα και έναν άλλον πολιτικό, θα λύσουμε τα προβλήματά μας, εκείνο που στην ουσία κάνουμε, είναι να προσπαθούμε να βρούμε λύση μέσα από το ίδιο το σύστημα και με τα υλικά του συστήματος. Αυτοπαγιδευόμαστε μέσα στα γρανάζια του ίδιου συστήματος και γινόμαστε το αναγκαίο λιπαντικό για να λειτουργεί αυτό  σε βάρος μας.

Εμείς οι Έλληνες, χρειαζόμαστε επειγόντως εξωσυστημικό εναλλακτικό τρόπο σκέψης. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε το σύστημα καλύτερο με μόνη την ψήφο μας. Πρέπει να υπερβούμε το σύστημα. Πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους για να αλλάξουμε το σύστημα. 

Πέτρος Χασάπης

Εξουσία

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.