Στα 2,4 δις τα κέρδη της Alpha Bank επειδή πήρε την Εμπορική

ÔÑÁÐÅÆÁ -ALPHA BANKeconomikos

ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ!

Τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου προ φόρων της Alpha Bank συμπεριλαμβανομένης της αρχικής θετικής επιπτώσεως από την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης ύψους Ευρώ 2.632,3 εκατ. ανήλθαν σε Ευρώ 2.403,9 εκατ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank.

Αν δεν συμπεριληφθεί η επίπτωση από την Εμπορική η Alpha Bank κατέγραψε ζημιές προ φόρων 228,4 εκατ. το α΄ τρίμηνο.

Στα τέλη Μαρτίου 2013, τα Κύρια Βασικά Ίδια Κεφάλαια της Alpha Bank ανήλθαν σε Ευρώ 7,8 δισ. και ο Δείκτης Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων σε 13,9% λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κεφαλαιακή ενίσχυση από την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης και το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενισχύσεως.

Οι συνολικές καταθέσεις του Ομίλου ανήλθαν σε Ευρώ 42 δισ. στα τέλη Μαρτίου 2013, αυξημένες κατά Ευρώ 0,7 δισ. σε τριμηνιαία βάση. Οι καταθέσεις στην Ελλάδα, μετά την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης, διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 36 δισ., αντιπροσωπεύοντας μερίδιο της τάξεως του 21% επί του συνόλου της αγοράς.

Οι Χορηγήσεις του Ομίλου προ απομειώσεων διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 65,0 δισ. στα τέλη Μαρτίου 2013. Οι Χορηγήσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 54,2 δισ., ενώ οι Χορηγήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 10,3 δισ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ενσωμάτωση των μεγεθών της Εμπορικής Τραπέζης οι διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου συμπεριλαμβάνουν τις εργασίες της Εμπορικής Τραπέζης στην Κύπρο, με χορηγήσεις Ευρώ 0,6 δισ. στο τέλος Μαρτίου 2013.

Το α΄τρίμηνο του 2013, ο δείκτης καθυστερήσεων ανήλθε σε 30,1%, αυξημένος κατά 150 πόντους έναντι 190 πόντων το προηγούμενο τρίμηνο. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να διασπασθεί σε 180 πόντους από την Alpha Bank έναντι μόνο 70 πόντων από το χαρτοφυλάκιο της Εμπορικής. Στην Ελλάδα τα δάνεια σε καθυστέρηση έφθασαν το 31,6% στο τέλος Μαρτίου 2013, ενώ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη διαμορφώθηκαν σε 22,4%. Σε επίπεδο Ομίλου, τα επιχειρηματικά δάνεια σε καθυστέρηση ανήλθαν στο 29,8% έναντι 28,7% στο τέλος του 2012, ενώ οι καθυστερήσεις από τα στεγαστικά δάνεια ανήλθαν στο 27,9% έναντι 26,5% και ο δείκτης καθυστερήσεων στην καταναλωτική πίστη διαμορφώθηκε σε 37,9% έναντι 34,2% αντιστοίχως.

Το συνολικό απόθεμα των προβλέψεων διαμορφώθηκε σε Ευρώ 10,1 δισ. για τον Όμιλο στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2013, που αντιστοιχεί σε δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 52% .

 

3 thoughts

  1. οικογένειας ρευστοποίησε το ιδιόκτητο νησί της οικογένειας. Τα χρήματα θα τα μοιραστούν οι κληρονόμοι. Το νησί πουλήθηκε στην δημοπρασία στο Sandton Ν. Αφρικης σε άγνωστο Νότιο-Αφρικανο. Για πιθανό αγοραστή υποπτεύομαι τον δισεκατομμυριούχο Stephen Saad και τον φίλο του V. Χριστόφορο οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο. Στην περιοχή έχουν νησιά άλλοι 3 δισεκατομμυριούχοι ο Ν. Τσακος, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ και ο D. Rybolovlev. Το νησί βρίσκεται στο Σύμπλεγμα των Αχινάδων στο Ιόνιο Πέλαγος και εχει εκταση περίπου 175 στρ. ( Χαρτης Wiki ) Η $10δις Ekaterina Robolovlev πέρασε τον Σκορπιό στο Trust της.

    Μου αρέσει!

  2. Την ίδια στιγμή, εξελίσσεται εξίσου προκλητικά η τεράστια τραπεζική κερδοφορία (40 δισ. ευρώ κέρδη την τελευταία δεκαετία), η οποία επιπρόσθετα συνοδεύεται από προκλητική φορολογική ασυλία (μόλις στο 17% είναι ο μέσος πραγματικός φορολογικός συντελεστής).

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.