Από τι θα ηλεκτροδοτείται ο Κόσμος; Μα από κάρβουνο, φυσικά !

του Αρχαιοπτέρυγα

Ή από πυρηνική, ή από αέριο, αν έχουν, ή από μεγάλα Υ/Η εάν έχουν την τύχη και την γεωγραφία. Ή, δεν θα ηλεκτροδοτούνται.Μπορεί εδώ να ασχολούμαστε με φωτοβολταϊκούς «επενδυτές» της δεκάρας, ή αιολικούς ΑΠΕτεώνες και αρουραίους, αλλά ούτε τα φωτοβολταϊκά, ούτε τα αιολικά παράγουν σημαντικό ρεύμα, και αυτό που παράγουν είναι μικρή, πανάκριβη και περιττή τσόντα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι ενεργειακές ειδήσεις αφορούν κάρβουνο, πυρηνική, και πρόσκαιρα, αέριο.  Το αέριο είναι κούκλα, αν το έχεις, όσο το έχεις. Σήμερα το έχεις, αύριο ή μεθαύριο δεν το έχεις.

2.000 ανθρακικές μονάδες σχεδιάζονται στον Κόσμο μας, 1,4 εκατομ. μεγαβάτ, κάθε μία από τις οποίες θα παράγει αρκετό ρεύμα να ηλεκτροδοτήσει μονάδες παραγωγής φωτοβολταϊκών , παιχνιδιών, προφυλακτικών κλπ.  Σε αντίθεση, όλα τα αιολικά ή/και όλα τα φωτοβολταϊκά του κόσμου δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν τίποτα, απλούστατα γιατί δεν παράγουν ρεύμα συνέχεια, ή προβλέψιμα, και το ρεύμα δεν αποθηκεύεται εύκολα ή φτηνά ή πρακτικά.

Αν το σκεφτείτε τόσο δα, θα το καταλάβετε. Οι συμβατικές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν ο,τιδήποτε, ακόμα και την κατασκευή παιχνιδιών, ή ΑΠΕ. Οι ΑΠΕ δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν τίποτα. Η τυχαία ηλεκτροδότηση από αιολικά είναι άχρηστη.  Η ηλεκτροδότηση 11-3 το μεσημέρι, όταν έχει ήλιο, από φωτοβολταϊκά, είναι καλή για φόρτιση κινητών, εάν μάθεις να ζεις χωρίς κινητό όταν έχει παρατεταμένη συννεφιά.

Ο μόνος λόγος που έχουμε ΑΠΕ είναι επειδή μας τις επιβάλλουν οι Γερμανοί. Οι ΑΠΕτζήδες είναι οι σύγχρονοι μαυραγορίτες. Λέω «ουστ» και στους μεν, και στους δε. Δεσμεύουμε κεφάλαια που δεν έχουμε και υποθηκεύουμε το μέλλον μας για να επιδοτούμε τις εξαγωγές τους. Ουστ και πάλι ουστ.

http://www.realclearenergy.org/
http://www.treehugger.com/fossil-fuels/1-point-4-million-megawatts-coal-power-plants-currently-being-developed-globally.html  (αυτοί, το λένε σαν «κακό» το ότι ό κόσμος καίει κάρβουνο. Είπαμε… ο Δυτικός κόσμος δεν βγάζει πια Μηχανικούς…)

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.