Σκέψεις για την επόμενη Μέρα (B) : Δεν είμαι η Μέρκελ ούτε πολιτικός. Αλλά, εάν επέλεγα εγώ, θα επέλεγα να εφαρμόσω το σχέδιο 3

Δεν είμαι η κυρία Μέρκελ ούτε πολιτικός. Αλλά, εάν επέλεγα εγώ, θα επέλεγα να εφαρμόσω το σχέδιο 3. Στόχος άλλωστε είναι η επανεκλογή.

του a. thymosophus (από τον Αρχαιοπτέρυγα)

Ιούλιος 2012:  Νέα Κυβέρνηση, νέες ελπίδες, νέα διαπραγμάτευση.

Αύγουστος 2012:  Διακοπές στην Ευρώπη, διαπραγματεύσεις και σούρτα φέρτα στην Ελλάδα

Σεπτέμβριος 2012:  Αρχίζει το δούλεμα. Ο εκπρόσωπος της Kομισιόν ερωτώμενος για το πότε θα τελειώσει η τρόϊκα την αξιολόγηση δείνει απάντηση μάντισσας γύφτισσας:»The evaluation will take several weeks» Ελληνιστί » σε τρία τέρμινα». Ποιά είναι τα τέρμινα? Τα τέρμινα είναι (ήταν) οι αμερικανικές εκλογές. Πρέπει να αποφευχθεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το Ελληνικό ατύχημα πριν από αυτές.

Ο Ομπάμα φοβάται πως ένα ατύχημα θα θέσει σε κίνδυνο την όπως απεδείχθη οριακή επανεκλογή του. Τηλεφωνεί λοιπόν στην Αγγελα και την παρακαλεί να τον βοηθήσει.   Η Άγγελα τον προτιμά σε σχέση με τον Ρεπουμπλικάνο.   Στο κάτω κάτω είναι ήδη γνωστός, Πράσινος, του δώσαμε και ένα Νόμπελ  Δεν θέλουμε συνέχεια νέους στο club. OΚ Barack Hussein, του λέει, και τηρεί την συμφωνία.   Καθυστέρηση λοιπόν, πήγαιν’ έλα, συσκέψεις επί συσκέψεων κλπ.  Στόχος επετεύχθη, τα μέτρα ψηφίζονται λίγες ώρες αφού έχουν κλείσει οι κάλπες στη Χαβάη. Ατύχημα απεφεύχθη.

Πάμε στην συνέχεια.

Επόμενο εκλογικό ορόσημο οι Γερμανικές εκλογές. Πότε? Αρχές Οκτωβρίου 2013. Το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει με τίποτε. Το ξέρουν και οι κότες. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο έστω και με τα μέτρα. Η ύφεση λόγω των μέτρων θα ενταθεί και θα υπερβεί κάθε πρόβλεψη. Και αυτό παγκοίνως γνωστό.

Πως σκέπτεται να δράσει η ευφυέστατη και διακαώς επιθυμούσα να επανεκλεγεί Μέρκελ?

ή 1. Στηρίζουμε τη Ελλάδα εκαταμιεύουμε τις δόσεις και ελπίζουμε τα πράγματα να εξελιχθούν θετικά. Πρόβλημα. Απέχουμε 11 μήνες από τις εκλογές και ξέρουμε ότι στο μεταξύ τα χρήματα για την Ελλάδα δεν θα φθάσουν. Θα χρειασθούν καινούργια. Πως θα εμφανισθώ ενώπιον του κοινοβουλίου να ζητήσω φρέσκα χρήματα? Δύσκολα να τα δώσουν και θα με κατηγορήσει η αντιπολίτευση στην Βουλή ότι απέτυχε το πρόγραμμα και ότι οι Έλληνες με κοροϊδεύουν. Δεν αντέχεται προεκλογικά.

ή 2. Εκταμιεύουμε την δόση λίγο λίγο ελπίζοντας να μην γίνει ατύχημα μέχρι τις εκλογές. Περνούν δύο-τρεις μήνες τα θετικά αποτελέσματα δεν εμφανίζονται. Οι Έλληνες δυστροπούν. Η χρηματοδότηση δεν επαρκεί. Δεν προσφεύγουμε στην Βουλή για νέα χρήματα για τους ανωτέρω λόγους. Η Ελλάδα πτωχεύει ατάκτως. Οι συνέπειες της πτώχευσης στις χρηματαγορές είναι μεγάλη και θέτει σε κίνδυνο την επανεκλογή. Παράλληλα ρεζιλίκι για την αποτυχία του προγράμματος,

ή 3. Παύουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. Τώρα που οι εκλογές είναι μακρυά. Οι συνέπειες της πτώχευσης θα έχουν εξομαλυνθεί και δεν θα επηρεάσουν δυσμενώς την Οικονομία. Παράλληλα θα έχει φανεί η σιδηρά πυγμή και θα έχει φανεί ο ηγετικός ρόλος η δυνατότητα για τιμωρία των ανυπάκουων μη συμμορφούμενων κλπ. Θα φανώ δυνατή άτεγκτη τιμωριτική. Συμβατή με την γερμανική ψυχή και ηθική. Ανταμοιβή από τους εκλογείς.

Δεν είμαι η κυρία Μέρκελ ούτε πολιτικός. Αλλά εάν επέλεγα εγώ θα επέλεγα να εφαρμόσω το σχέδιο 3. Στόχος άλλωστε είναι η επανεκλογή. 

Και μου φαίνεται πως προς τα εκεί κινούμεθα και μάλιστα με ταχύτητα. Δεν υπάρχει χρόνος. Και, τόσο καιρό, το firewall θα είναι πια …έτοιμο… Firewall? Ποιό firewall. Λεφτά δεν υπάρχουν, αυτό είναι το firewall.

a. thymosophus

http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/11/3.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.