Απάτη με τα «νανογιλέκα» καταγγέλει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Για απάτη εις βάρος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κάνει λόγο η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου. Η απόφαση που εκδόθηκε, αναφέρεται στην αυθαίρετη και παραπλανητική επίκληση του ονόματος του Πανεπιστημίου από την εταιρεία που διακινεί τα λεγόμενα νανογιλέκα, αλλά και από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που …τα διαφημίζει και προωθεί με ιδιαίτερο ζήλο από τις τηλεοπτικές εκπομπές του, αλλά και το site zougla.gr.
Τόσο η εταιρεία BΙΟΤΕΚ που εισάγει τα νανογιλέκα, όσο και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που τα διαφημίζει με κάθε δυνατό τρόπο, εκμεταλλευόμενος τα μέσα που του παρέχει η δημοσιογραφική ιδιότητά του, ψευδώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, διατυμπάνιζαν πως οι θεραπευτικές ιδιότητες των νανογιλέκων έχουν πιστοποιηθεί από έρευνα που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Η παραπλανητική χρήση του ονόματος του πανεπιστημίου
Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. πήρε απόφαση με την οποία δηλώνει απερίφραστα πως δεν υπάρχει καμία απόφαση του Πανεπιστημίου η οποία να αναφέρεται σε ευργετικές ή άλλες ιδιότητες των νανογιλέκων. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Θεοδόσιος Πελεγρίνης, απαντώντας στα ερωτήμαστα που του έθεσε η έρυενα του Hot doc για δήθεν έρευνες του πανεπιστημίου αναφέρει: «η Σύγκλητος κατά τη χθεσινή συνεδρία της 19/7/2012, ενημερώθηκε και εξέδωσε απόφαση με την οποία δηλώνεται απερίφραστα ότι το Πανεπιστήμιό μας ουδεμία εμπλοκή έχει ούτε και έχει θέσει υπό την αιγίδα του την ανωτέρω έρευνα. Η ευθύνη (επιστημονική, ποινική, ηθική, δεοντολογική), βαρύνει αποκλειστικώς τα πρόσωπα τα οποία τη διεξήγαγαν και συνεπώς οποιαδήποτε καταγγελία πρέπει να στραφεί κατ’ αυτών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.