Η Βίβλος των Ελλήνων, τα Ομηρικά Έπη, μας δείχνουν το δρόμο εδώ και 5.000 χρόνια!

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Πρίν απο κανά δίμηνο, είχαμε δημοσιεύσει μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση, αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητη. Είχε τον τίτλο«Επίκαιρο το πνεύμα της Οδύσσειας» και ανέφερε τόσο το σχέδιο, όσο και το νόημα του σχεδίου του Οδυσσέα στο να πάρει πίσω την περιουσία του, που ήταν και το τελευταίο κομμάτι της 20άχρονης δοκιμασίας του, μετά την ασέβεια που έδειξε στους θεούς και ειδικότερα στον Ποσειδώνα, λίγο μετά το κούρσεμα της Τροίας που προήλθε απο το δικό του σχέδιο.

Τη θυμήθηκα πριν απο λίγο, όταν και άκουγα στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΙ, έναν τυχάρπαστο τύπο, που το …έπαιζε καθηγητής πανεπιστημίου (να φανταστείτε οτι ούτε το όνομά του δε συγκράτησα απ την οργή μου) να αναλύει τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας της πατρίδας μας και οτι τελικά το…μνημόνιο δε φταίει και τόσο για τη κατάστασή μας, αλλά η …νοοτροπία μας που θέλει όλους μας να είμαστε….αφεντικά και όχι υπάλληλοι! Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κύριος αυτός μας θέτει….περιορισμούς για το άν θα πρέπει να έχουμε δική μας επιχείρηση, μικρή, μικρομεσαία, μεγάλη ή και γώ δε ξέρω τί, γιατί…δεν μπορούμε όλοι μας να είμαστε…μαγαζάτορες! 

Εν ολίγοις δηλαδή, για τη …κατάντια μας, φταίει το…επιχειρηματικό μας δαιμόνιο και όχι οι …καλοί μας πολιτικοί που μας προδίδουν αιώνες τώρα (απο το 1925 και εντεύθεν για την ακρίβεια, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων) και τα…αγαθά μνημόνια, τα οποία φτιάχτηκαν για το …καλό μας! 

Κάποια στιγμή, δεν ήξερα αν θα έπρεπε να σπάσω την οθόνη του υπολογιστή μου (γιατί μέσω υπολογιστή έχω την …πολυτέλεια να παρακολουθώ ελληνική τηλεόραση εδώ στην Αυστραλία) ή απλώς να βάλω τα γέλια και να μετριάσω την οργή μου, που με είχε κυριεύσει επικίνδυνα. Κι εκείνη την ώρα, μου ήρθε στο μυαλό η ανάρτηση αυτή, που έδινε το πραγματικό νόημα της Οδύσσειας, μιας Οδύσσειας που ΠΟΤΕ δεν διδάχτηκε, όσο τουλάχιστον θυμάμαι τον εαυτό μου στο σχολείο, έτσι όπως έπρεπε να διδαχτεί. Και το πόσο ακατάλληλοι άνθρωποι, που είναι κατ΄ ευφημισμόν καθηγητές, σαν τον τύπο που συνεντευξιαζόταν στην Πόπη και στον ΣΚΑΙ ως …ειδήμων,διδάσκουν στα παιδιά μας τα Ιερά αυτά βιβλία του Ελληνισμού!

Χρόνια ολόκληρα, απο μικρή ηλικία ακόμη, φώναζα οτι η ΟΜΗΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτή η οποία θα πρέπει πρώτα απ όλα και ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ, να διδαχτεί ο νέος Έλληνας. Απο τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ακόμη!
Κάποτε, είχα ξεκινήσει ένα παράτολμο ονειροπόλημα. Να διδάξω, σε κάποιους μαθητές μου, όταν έκανα ιδιαίτερα μαθήματα πριν κάτι…αιώνες δηλαδή, την ΟΜΗΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ, αυτή την παιδεία δηλαδή που απέρρεε απο τα Ομηρικά Έπη. Δεν έπιασε το τόλμημα, γιατί…όντως τελικά ήταν παράτολμο! Το αποτέλεσμα ήταν να …με κατσαδιάσει μια μάνα γιατί…γέμιζα με φούμαρα το κεφάλι του παιδιού της, ένας άλλος να μου την «πεί» γιατί λέει…προσπαθούσα να βάλω αντιχριστιανικές ιδέες στα κεφάλια των παιδιών και άλλα πολλά! Αντιχριστιανικές ιδέες…Για σκέψου!

Καμιά φορά δεν αδικώ όλους αυτούς τους νεο-παγανιστές «ελληνιστές» που ακούν «Χριστιανισμό» και βγάζουν καντήλες. Και σκέφτομαι, πόσο απίστευτο κακό έχει προκαλέσει η βρώμικη νομενκλατούρα τόσο της Εκκλησίας των…αρχόντων παπάδων μας, όσο και ο κοτζαμπασισμός των …επιφανών κεφάλών της κοινωνίας μας, που κατάντησαν τους Ελληνες αμόρφωτους και μακρυά, πολύ μακρυά απο το αληθινό νόημα της των Ελλήνων Παιδείας, που κράτησε το Έθνος ζωντανό χιλιάδες χιλιάδων χρόνια.

Αν οι Ελληνες, οι σημερινοί Ελληνες, κατείχαν την ομηρική Παιδεία στη ψυχή και στη καρδιά τους, θα έβρισκαν άραγε τόπο τούτοι εδώ οι καραγκιόζηδες να διαλαλούν την ελεεινή πραμάτεια των αστόχαστων λόγων τους; Αν οι Ελληνες, οι σημερινοί Ελληνες, είχαν εντραφεί με την παιδεία των Επών του Ομήρου, θα έβρισκαν άραγε τόπο οι Σαμαροβενιζέλοι να μας …μπουκώνουν με τις αρλούμπες τους οι οποίες συνοδεύονταν και με αρκετές δόσεις τρόμου, για να … πειθαρχήσουμε στα κελεύσματα των κατακτητών μας; Θα τρώγαμε άραγε αμάσητα όλα όσα μας σερβίρουν και εκ των υστέρων να τα αναιρούν με την ίδια ευκολία και να χουν και την απαίτηση να τα σεβαστούμε;

Δεν το νομίζω! Ούτε ο ίδιος ο σεβάσμιος γέροντας Όμηρος θα το νόμιζε, αν ζούσε στο σήμερα…

Ξαναδιαβάστε το άρθρο αυτό, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Οχι, δεν περιμένω να το ακολουθήσετε βήμα προς βήμα, είναι πολύ αργά πλέον για κάτι τέτοιο. Απλά για να δείτε κι εσείς σε ποιό βαθμό μας είχαν και εξακολουθούν να μας έχουν σε κατάσταση αμορφωσιάς, για να περνάνε όλοι τους αυτά που θέλουν, χωρίς φόβο να τους πάρουν με τις ντομάτες. Γιατί και οι …λιγοστές ντομάτες που έπεσαν πριν λίγους μηνες σε κάποια κεφάλια, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στιγμιαία οργή που ξεφούσκωσε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, σαν αυτή που παρά λίγο να παρασύρει και τον ίδιο τον Οδυσσέα σε μια άκαιρη αντιπαράθεση με τους «μνηστήρες» και να έχανε μια και καλή, περιουσία και – ίσως – και την ίδια του τη ζωή.

Περιμένω όμως να τολμήσουμε όλοι μας ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη μοίρα μας!Η Παιδεία Ελληνες, αυτή είναι το Α και το Ω για την επιβίωση του Έθνους μας. Να βάλουμε όλοι τα θεμέλια για να γίνει αυτό. Και για να γίνει αυτό πρέπει πια να πάψουμε να ψηφίζουμε και να αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας τόσο επιπόλαια και αστόχαστα, επιλέγοντας ξανά και ξανά τα ίδια χειρότερα σκουπίδια που πετροβολούσαμε πριν λίγους μήνες για να μας κυβερνήσουν και πάλι. Και οποιοδήποτε άλλο τέτοιο σκουπίδι έχει τη…φιλοδοξία να μας …ξανασώσει. Το γένος μας κινδυνεύει να χαθεί πλέον και δεν έχουμε αυτή τη πολυτέλεια. Αν δεν πιστεύετε εμένα, τουλάχιστον πιστέψτε τους προγόνους μας, που μας άφησαν μια τεράστια παρακαταθήκη γνώσης και αλήθειας. Τα ομηρικά Επη μας δείχνουν το δρόμο χιλιάδες χρόνια τώρα. Το φώς που εκπέμπουν αέναα, ας γίνει και πάλι ο Φάρος για να βρούμε και πάλι το δρόμο μας.

Πριν είναι πολύ αργά.

2 thoughts

  1. ==Orthodoxy as a Greek political ideology==

    The orthodox dogma in Greece is involved in the national flag, the Greek Constitution, favorable laws, also by law women are not allowed to enter in Mount Athos for orthodox religious reasons. Orthodox people claim that it’s their religious duty to involve orthodoxy with the flag, the Constitution, laws and their right to curfew women from Mount Athos. People who believe in democratic values (even orthodox people claim they are democratic but they have different rating over values) claim that religion is a personal belief, thus a fundamental human right, but the misinterpretation that a human right can be distorted to entangle a state law for a female curfew is unacceptable. In Greece there is also a law that does not allow hubristic comments against orthodoxy and «all known religions». Many scholars support that the orthodox dogma should be excluded from that protective law, because being symbolized on the state flag, embeded in the Constitution and laws also providing (the orthodox dogma) reasoning for female curfew in Agio Oros, becomes (the orthodox dogma) a political belief also, and in Greece the Constitution and many laws support freedom of expression over politics. Deep reasoning is required also lampoon and satire in order to reveal possible missteps of a political dogma. In democracy freedom of speech over politics is a highe value. To misuse a theological dogma in order to oppress is not a democratic value, thus that specific law is not accepted by all Greeks.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.