Και ξαφνικά…Τα ελληνικά CDS δεν είναι 3,18 δισ. δολάρια… Είναι 13,405 δισ. δολάρια και ανεβαίνουν…

20120317-092507.jpg

από bτην olympiada

Γίναμε μάρτυρες για άλλη μία φορά της άθλιας προπαγάνδας των τοκογλύφων με σκοπό να αμβλύνουν τις αντιδράσεις του κόσμου και να γελοιοποιήσουν το θέμα των ασφαλίστρων κινδύνου. Ποιοί; Μα φυσικά οι ντόπιοι συνεργοί τους, οι μπιζναδόροι τουΤΤ το οποίο εσχάτως βάφτηκε καταγάλανο μοιράζοντας αφειδώς χρήμα για να βουλώσει στόματα. Θυμηθείτε την τακτική τους. “Δεν πληρώνονται τα CDS!” “Πληρώνονται αλλά είναι λίγα!” και τώρα, σιωπή…

Εννοείται ότι το ακριβές ποσο δεν θα μαθευτεί ποτέ, αφού η μόχλευση των γυμνών προϊόντων είναι ασύλληπτη, ακόμα και από εξελιγμένες αγορές με ανάλογες ελεγκτικές αρχές, όπως η Αμερικάνικη.

Εσείς βέβαια το γνωρίζετε εδώ και 12 μήνες όταν αποκαλύψαμε ακόμα και τα πρόσωπα που έστησαν το παιχνίδι, τα ίδια με το κόλπο της Lehman.

Θα αναρωτηθειτε δικαίως… Μας νοιάζει πραγματικά να μάθουμε πόσα θα τσεπώσουν οι ελληνόφωνοι προδότες; Αφού δεν τα πληρώνει το Ελληνικό κράτος.

Η απάντηση: Όπως είχαν γράψει και οι εγκυρότεροι αναλυτές, για να πλουτίσουν όσοι παίζουν CDS πρέπει πρώτα να εξαθλιώσουν την χώρα τους, την πραγματική οικονομία και την δυνατότητα εξόδου στις αγορές. Ναι λοιπόν, μας νοιάζει να μάθουμε ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ… (Επειδή η τράπεζα τους έκλεισε το πλαφόν χωρίς λόγο… για να δίνει λεφτά στην “πράσινη ανάπτυξη” των καθαρμάτων).

Οι ανησυχίες για τα ελληνικά CDS φαίνεται ότι παραμένουν, με την αγορα να παραμένει τη Δευτέρα, όταν θα πραγματοποιηθέι η σχετική δημοπρασία για να καθορισθεί μια τελική τιμή, ή αλλιώς το «ποσοστό επανάκτησης» για τα ελληνικά ομόλογα, κάτι που εν τέλει

καθορίζει και το ύψος των ασφαλίστρων που θα δοθούν.

Αν και μέχρι τώρα, οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι κάτοχοι των ελληνικών CDS θα λάβουν συνολικά περίπου 3,2 δισ. δολάρια, ανάλυση των Financial Times, αμφισβητεί ότι το ποσό είναι αυτό τελικά. Βάσει της τρέχουσας αξίας των ελληνικών ομολόγων, το ποσοστό επανάκτησης αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 20-23%, κάτι που σημαίνει ότι ένας κάτοχος ασφαλίστρων αξίας 10 εκατ. δολαρίων θα λάβει 7,7 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση από αυτόν που του πούλησε το ασφάλιστρο. Επομένως, η συνολική καθαρή αποζημίωση θα μπορούσε να ανέλθει στα 2,5 δισ. δολάρια, από τα 3,18 δις δολάρια.

Όμως σύμφωνα με τους FT το ποσό δεν είναι 3,18 δισ. δολάρια. Είναι λάθος. Αυτό το ποσό είναι αυτό που φαίνεται στην πλατφόρμα DTCC, όπου εγγράφονται τα μοναδικά συμβόλαια. Μάλιστα, στις 9 Μαρτίου είχαν εγγραφεί τα συμβόλαια που φαίνονται εδώ.

Ωστόσο, εκτός των συμβολαίων που διαπραγματεύονται στην αγορά, υπάρχουν κι άλλα συμβόλαια, τα οποία δεν τέθηκαν προς διαπραγμάτευση για τον απλό λόγο ότι οι επενδυτές περίμεναν πράγματι η Ελλάδα να χρεωκοπήσει. Επομένως, ήθελαν να κρατήσουν την ασφάλεια των CDS, αφού αργά ή γρήγορα θα προκαλούνταν credit event για τη χώρα.

Μάλιστα, οι FT επικαλούμενοι την αγορά των Markit iTraxx SovX Western Europe, επισήμαναν πέντε εγγραφές που παραπέμπουν στην Ελλάδα (δείτε αναλυτικά εδώ):
dtcc-greece-sovx1.jpg
Από αυτές τις εγγραφές, τα CDS που εμφανίζονται για την Ελλάδα ανεβαίνουν στα 13,405 δισ. δολάρια!!

Πως θα επιδράσουν αυτά τα ποσά στην αγορά; Αναμένουμε τη Δευτέρα…

ΠΗΓΕΣ

http://the-true-here.blogspot.com/2012/03/cds-318-13405.html#ixzz1pM2ib0pU

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.