Κινημα της Πατάτας και το ΚΚΕ. Η ανακοίνωση που διαστρεβλωσαν.

netakias

Το ότι είμαι Δεξιός δεν σημαίνει ότι θα γίνω λακές του Παπαδήμου, όπως τα μεγάλα Κανάλια, που παρουσίασαν το ΚΚΕ ως εχθρικό κατά του Κινήματος της Πατάτας.

σημ.Δεν συμφωνώ με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, αλλά….

….ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΩΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ…

Διαφωνώ με την άποψη τους για την πλατεία, αλλά το σκεπτικό τους για τους πατατες είναι ότι τα ΜΜΕ εκτoνώνουν την αγανάκτιση του κόσμου, με επικοινωνιακά παιχνίδια και δίνουν ψεύτικες ελπίδες, στο πρόβλημα της σφαγής των μισθών. Η νέα απάτη είναι το σύνθημα «…δώστε τους μισθούς σας, την περιουσία σας και τα παιδιά σας στις Τράπεζες, αλλά θα τα καταφέρετε να ζήσετε φτωχοί όπως οι παππούδες σας…σκάσε και κολύμπα…»

Τα ξεπουλημένα κανάλια των Μπετατζίδων και των «οιΚΩΛΟγων» αναμετέδωσαν την πρώτη παράγραφο, όπου φαντάζει το ΚΚΕ εχθρικό κατά του Κινήματος Γενικά

«Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

αλλά «ξέχασαν» το υπόλοιπο :

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών.

Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων – καταναλωτών.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει».

https://netakias.wordpress.com/2012/03/06/kke/

7 thoughts

 1. Η αλήθεια να λέγεται. Έτσι είναι. Θα το αναδημοσιεύσω.

  Οι παραγωγοί που ήταν τόσο καιρό;
  Όταν πέταγαν τα ροδάκινα αντί να τα δίνουν σε μας σε φτηνή τιμή, όταν άφηναν τα πορτοκάλια να σαπίζουν, όταν έχυναν το γάλα;
  Και πες ότι οι παραγωγοί ήταν εγκλωβισμένοι εκβιαστικά από το σύστημα. Το δέχομαι.

  Τα τηλεκατευθυνόμενα μπουλούκια που κάνουν ότι τους προβάλλουν οι νταβατζήδες είναι καλή μαγιά για επανάσταση;
  Το ΔΝΤ και η ξένη κατοχή δεν ανατρέπεται από μπουλούκια που χάφτουν ότι τους λένε τα κανάλια.

  Αυτή είναι η ουσία της κριτικής του ΚΚΕ.

  Το ΚΚΕ βέβαια νομίζει ότι θα σηκώσει τη θάλασσα ανάποδα μονομιάς… δεν γίνονται αυτά. Άλλο κόλλημα εκεί.

  Ο λαός όμως που εξευτελίζεται στις ουρές στα ΙΚΑ και για να πληρώσει το χαράτσι, που ποτέ δεν έκανε τη δική του ΜΑΖΙΚΗ στάση πληρωμών προς τράπεζες και εφορίες, τρέχει τώρα για 0,5 ευρώ στην πατάτα…

  Δεν πάμε μακριά με αυτά. Μέχρι το Πάσχα το πολύ πολύ.

  Φυσικά και πρέπει να πέσουν οι τιμές! Να χτυπηθούν τα καρτέλ!
  Αλλά τόσο καιρό που ήταν όλοι αυτοί που φορτώνονται σήμερα με σακιά να συγκροτήσουν καταναλωτικές αντιδράσεις;…

  Είδα ένα πολύ καλό άρθρο από το ίδιο το Δεν Πληρώνω που αναλύει το όφελος από ένα σακί φτηνή πατάτα…

  http://denplirono.wordpress.com/2012/03/05/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%84%CE%B7%CE%BD/

  Μου αρέσει!

  1. «Καιρος φερνει τα λαχανα, καιρος τα παραπουλια»
   Οταν πεταγανε τα προιοντα τους στο δρομο, ουτε αυτοι αλλα ουτε και εμεις δεν ειχαμε συνειδητοποιησει οτι αυτη η κατασταση θα ηταν μονιμη.
   Οταν ολοι μας, ειμασταν στην κοσμαρα μας, λες και εμας δεν μας αφορουσαν καθολου!
   Τωρα? Ποσοι ειναι «αλωβητοι» απο τους αυτοαποκαλουμενους σωτηρες?
   Τωρα? Που δεν εχει μεινει κολυμπηθροξυλο?
   Τωρα λοιπον ηρθε η προσγειωση. Βεβαια λιγο ανωμαλη, ασε που καποιοι δεν εχουν προσγειωθει ακομα!
   Μην βιαζεστε να αναλυσετε,μην βιαζεστε να κρινετε , μην βιαζεστε γενικως. Πριν » ζωα μας αργα», τωρα «τρεχατε ποδαρακια μου…?»
   Επιτελους ειναι μια αρχη! Ετσι το βλεπω εγω. Ειναι μια αρχη να λειτουργησουμε εξω απο τα πλαισια που μας εχουν βαλει. Σε ολους μας! Μια αρχη! Ας περιμενουμε και ας ειμαστε ετοιμοι να βοηθησουμε.
   Ενα τελευταιο που το περασανε ολοι «ντουκου». Ποιοι ειναι αποκλεισμενοι απο αυτη τη διαδικασια και βγαζουν αφρους?
   Οι τραπεζιτες!! Δεν εχει επιταγες, δεν εχει καρτες, το συστημα αυτο. Βεβαια τα χρηματα διακινουνται μεσω τραπεζων, αλλα μονο σαν μεσο μεταφορας. Καλλιστα μπορει να ειναι χερι με χερι.
   Εχει σκεφτει κανεις σας αν αυτο συνεχιστει και αποκλειστουν οι τραπεζες απο τα λεφτα μας τι σημαινει?
   Για σκεφτειτε το.

   Μου αρέσει!

 2. Η Ν.Δ. έρχεται τρίτη στην Β Αθηνών και το ΠΑΣΟΚ έκτο. Πρώτος έρχεται ο Κουβέλης και δεύτερος ο Τσίπρας. Αν Βγει ο Κουβέλης στις εκλογές πρώτος θα συμμαχίσει με μνημωνιακούς και θα μας πάρουν μέχρι και τα σώβρακα… Πρέπει κυρίως για λόγους εθνικού συμφέροντος να βγεί πάση θυσία πρώτος ο Τσίπρας που έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και μπορούμε ως κράτος να ελλιχθούμε καλλίτερα στον διεθνή στίβο.

  Μου αρέσει!

  1. Αμαν ρε φιλε! Αμαν, σε ολους!

   Ποτε θα το καταλαβουμε οτι ο Τσιπρας, ο Κουβελης, και ολοι τους, αν δεν εφτιαξαν αυτη την κατασταση, δεν την απετρεψαν κιολας.
   Οτι ολοι αυτοι οπου και να ανηκουν εχουν ενα δικο τους καθεστως ζωης, που δεν εχει καμμια σχεση με το δικο μας.
   Αυτοι, ολοι μα ολοι αποφασιζουν αν εμεις θα εχουμε δουλεια, η δικη τους ειναι εξασφαλισμενη!!!!!
   Αν θα εχουμε μισθους, οι δικοι τους ειναι εξασφαλισμενοι!!!!!
   Αν θα εχουμε θερμανση, τροφη, ρευμα, τα δικα τους ειναι εξασφαλισμενα!!!!
   Ποτε επιτελους ποτε θα εξασφαλισουμε εμεις τους εαυτους μας, για ολα αυτα που δικαιουμαστε?
   Ποτε επιτελους θα αφησουμε αυτους που αποφασισουν για μας την μπαντα?
   Αμαν!!!

   Μου αρέσει!

 3. Έτσι είναι παιδιά.
  Εγώ πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να δώσουμε την εμπιστοσύνη μας, έστω για μια φορά στο ΚΚΕ διότι είναι το μόνο που αντιστέκεται.
  Είναι το μόνο που βλέπει πιο πέρα από τα γεγονότα και προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο.

  Για το γαμώτο, όλοι μας θα πρέπει να δώσουμε, έστω μια φορά, την εμπιστοσύνη μας στο ΚΚΕ.

  Μου αρέσει!

  1. Συγνωμη αλλα αντε ρε!
   Ναι αντιστεκεται το ΚΚΕ! Ναι ειναι το μονο που αντιδρα!
   Ναι σε ολα! ΚΑΙ?
   ΚΑΙ?
   Το αποτελεσμα ποιο ειναι? Εχει «περασμα» στον κοσμο. Μαλιστα.
   «κατεβαζει»κοσμο στο δρομο! Συμφωνοι. ΚΑΙ?

   Αγαπητε μου, αν το ΚΚΕ ειχε καποιο σχεδιο, καποιο πλανο, θα ηταν ηδη κυβερνηση. Την δυναμη την εδωσε ο κοσμος.
   Τι εκανε ολες αυτες τις «μαζες» που κινητοποιησε?
   Να σου πω εγω. Τις εδειξε στους υπολοιπους και ειπε: αμα θελω εγω σας ανατρεπω, τι μου δινετε για να μην το κανω?

   Γι’αυτο και ο κοσμος «εκατσε». Ετρεξε, κυνηγηθηκε, προπιλακιστηκε χωρις λογο. Μονο και μονο για να κανει επιδειξη δυναμεων το ΚΚΕ.
   Γι’ αυτο συγνωμη, αλλα αντε ρε!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.