Ζαππειο ΙΙ vs Μνημονιο ΙΙ ή Αντώνης vs…Σαμαρά ή…τα χάπια μου….!

netakias.wordpress.com

Το Ζάππειο Ι & ΙΙ εκτός από όμορφη εκδήλωση, ήταν και μια άριστη οικονομική Πρόταση για έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά απορούσα γιατί δεν το κάνει σημαία ενεργοποιώντας όλη την κοινωνία.

Τελικά όχι μόνο δεν το στήριξε, αλλά ψήφισε τα ακριβώς αντίθετα! 

Τον απειλούν να κάνουν την Ελλάδα όπως το 2008; Δεν θα τον στηρίξουμε όπως εδώ και δύο χρόνια;

Επειδή δεν γίνεται να είμαστε εμείς πιο Σαμαρικοί από τον Σαμαρά, πριν αρχίσω τα Ψυχοφάρμακα, πως γίνεται να είναι κέρδος το μνημόνιο 2, που ο Σοιμπλέ μας είπε έμμεσα «μόλις την γαμήσατε!»¹.

Αν εγώ συμφωνώ με το Ζάππειο ΙΙ και διαφωνώ με το Μνημόνιο ΙΙ κι αυτός που ψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ και διέγραψε αυτούς που σήριξαν μέχρι τέλος το Ζάππειο ΙΙ…τα χάπια μου….

Λοιπόν το Ζάππειο ΙΙ είχε επτά βήματα², τι από αυτά έγιναν στο Μνημόνιο ΙΙ; (Οποιος θέλει το συμπληρώνει, δεν είμαι παντογνώστης δημοσιογράφος του ΜΕΓΚΑ)

Αναλυτικά : 

Πρώτον μείωση των φορολογικών συντελεστών: Προτείνουμε συντελεστή κερδών 15% για όλες τις εταιρίες και φορολόγηση στα μερίσματα 15% από 25 που είναι σήμερα. Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος αρχικά από το 45% θα υποχωρήσει στο 40% και μέσα σε τρία χρόνια δεν θα ξεπερνά το 30%. Ο ΦΠΑ από 23 σε 19% για την υψηλή κατηγορία, από 13 σε 9% στη μεσαία ενώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο 4,5%. Για τα καύσιμα είπε ότι θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επιπλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ. – Το Μνημόνιο «Γλίτωσε» την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά όλα τα άλλα; Τι είχανε, τι χάσανε;

Προέταξε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25% κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας αλλά με δρακόντειες ποινές για την μαύρη εργασία και σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. – Κέρδισε Μείωση 5%. Απλώς….από παράπλευρη απώλεια, έκλεισε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, ενώ ήδη τα έσοδα του ΙΚΑ (κι άλλων) πάνε στο γρεμνό Τώρα με τους Εργάτες θα ασχολούμαστε; Υπάρχουν και παγκάκια…κι οι ιδιωτικές Ασφάλειες. (protothema.gr)

Δεύτερο βήμα η  τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του  παρελθόντος: Κατάργηση του πόθεν  έσχες κατοικίας, όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες (Α.Α.) και κατάργηση του «πόθεν έσχες» με εξαίρεση των πολιτικών όπου επανέφερε την πρότασή του για να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διατέλεσαν υπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα. – Κέρδισε! Δεν αυξήθηκαν οι Α.Α. Αλλά….είχαμε….εμμμ…λιγουλάκι περικοπή ή και πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων από το φόρο εισοδήματος του 10% των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια, «Ψαλίδισμα» των φορολογικών απαλλαγών που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές περιουσιακών στοιχείων, καθώς επίσης για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ανάπηρους. (e-go.gr)

Τρίτο βήμα η  γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με καθιέρωση απλού και σταθερού συστήματος με κωδικοποίηση των διατάξεων και αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν. Yeah right…Χωρίς «φορολογική βάση», δηλαδή ανθρώπινα όντα, δηλαδή εργάτες με..μισθό δεν υπάρχουν φόροι, άρα ούτε φοροδιαφυγή! Η τροϊκα το έλυσε!

Τέταρτο βήμα η  νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με ταυτόχρονη αεροφωτογράφηση όλης της Ελλάδας  και απαγόρευση δια ροπάλου της  αυθαίρετης δόμησης. Να ζήσουμε να το δούμε….

Πέμπτο βήμα θα εξοφληθούν οι εκκρεμότητες του  κράτους προς τους ιδιώτες και  οι οφειλές κάθε είδους. Δεν μπορεί το κράτος να πρωτοστατεί στο κίνημα δεν πληρώνω. – Δώστε πρώτα 30.000.000.000,00 € (30 δις!) στις Τράπεζες, βρείτε έπειτα 325.000.000,00 € που ήθελαν να κόψουν από τις συντάξεις αλλά το «σώσατε» γιατί οι Τράπεζες δεν βγαίνουν αν τους δωσετε λιγότερα και μετά αν μείνει τίποτα από δίνουμε κι 6 δις οφειλές του Κράτους!

Έκτο βήμα η  δέσμευση των τραπεζών ότι θα προσφέρουν στην οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει 63 δις και προχθές προσθέσαμε ρύθμιση για 30 δις. «Ζήτησα από τον κ. Τρισέ να παραταθούν τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών και για το 2012» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τώρα που οι Τραπεζίτες τσέπωσαν τα 30 δις κι έδωσαν κωλόχαρτα, αντι να κρατικοποιηθούν, ο Λαυρεντιάδης θα σας μοιάζει μητέρα Τερέζα….

Έβδομο βήμα μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους όπως επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες που θα επανενεργοποιήσει την οικοδομή που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Επίσης πρόγραμμα βελτίωσης του ενεργειακού δυναμικού των σπιτιών, αξιοποίηση των ευρωπαικών κονδυλίων, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αυτές οι ανάσες μπορούν να φέρουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο πάνω από 8 δις τα δύο πρώτα χρόνια.Μάλλον οι μόνες ατμομηχανές που θα δούμε θα είναι από την επιστροφή μας στο 1920, όσο για το ήδη ανύπαρκτο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Π.Δ.Ε. θα μειωθεί άλλα 400εκ €

Ειδική αναφορά  έκανε στην αποκατάσταση της αδικίας στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων όσων έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ όπως και τις ενισχύσεις προς τους πολύτεκνους. Αυτό ούτε στον ύπνο μας

https://netakias.wordpress.com/2012/02/14/zappas/

http://wp.me/s9GCU-zappas

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

  1. «Καλύτερα προετοιμασμένες είναι σήμερα απ’ ό,τι πριν από δύο χρόνια η Γερμανία και η Ευρωζώνη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, » υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  2. http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=121611 

2 thoughts

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.