Πλήρης δικαίωση του blog, η πανικόβλητη ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών κι Εισαγγελέων


Γράφαμε μόλις πριν από 19 μέρες …!…!…! ότι η δικαιοσύνη κι όχι οι «Πολιτικοί» είναι το αίτιον της παρακμής!

Ο διασυρμός στην συνείδηση των Ελλήνων, της δικαιοσύνης μετά την απόφαση για τον Εφραίμ δείχνει ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Δεν ξέρω αν είναι αθώος ή ένοχος, δεν είναι αυτό το θέμα, αν είναι ένοχος όταν δικαστεί ας πάει φυλακή, σκασίλα μου,

Αυτή η «περίεργη» «ευαισθησία» να αποδίδεται η δικαιοσύνη, μόνο σε ο,τι δεν είναι ΠαΣοΚ, Εργολάβος ή Ζημενς…. Γιατί τέτοιος πανικός κι ανακοινώσεις αφού είναι Δίκαιη η προφυλάκιση; Καθαρός Ουρανός…..

Δελτίο τύπου για Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών
27/12/2011
             ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.grΑθήνα, 27-12-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε αφορμή τα σχόλια και τις επικρίσεις που έγιναν, για τη διαταχθείσα προσωρινή κράτηση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου , παρατηρούμε τα ακόλουθα :
Είναι πρωτοφανές , παράγοντες ξένης Χώρας να ασκούν κριτική σε αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης , αγνοώντας ότι στις νομικά αναπτυγμένες Χώρες η διάκριση  των εξουσιών είναι αυτή που χαρακτηρίζει   το Κράτος Δικαίου .
Θεωρούμε ότι η κριτική αυτή, καθώς και η κριτική που ασκήθηκε από παράγοντες του δημόσιου βίου της Χώρας  μας, αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης .
Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δίνουν μεγάλη σημασία στον κοινωνικό απόηχο των αποφάσεων τους και έχουν τις ευαισθησίες εκείνες που χαρακτηρίζουν τις παραδόσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης .
Ζητούν , όμως , απ΄ όλους τους, αυτόκλητους και μη, σχολιαστές των αποφάσεων τους και αν ακόμα διακρίνονται από αυστηρότητα , να είναι προσεκτικοί όταν εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές , αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας  .
Η προσωρινή κράτηση είναι μεν εξαιρετικό μέτρο και διατάσσεται με προσοχή και φειδώ ,αλλά πάντοτε  σύμφωνα με τα δεδομένα της δικογραφίας και τους ορισμούς του νόμου .  Αρμόδια δε  να την επιβάλλουν ή όχι είναι μόνο τα δικαστικά όργανα , τα οποία δεν πτοούνται ούτε από επικρίσεις ούτε από παρεμβάσεις .
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συμβούλιο , που διέταξε την προσωρινή κράτηση, συγκροτήθηκε από Ανώτερους  Δικαστές ( Εφέτες ) , εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης .
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2 thoughts

  1. ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ…..ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ….Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ….ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.