Έβαλαν τα “σταγονίδια” για να κρύψουν τον χουντικό χείμαρρο! Τρομερές καταγγελίες για υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου ! ! !

Αναρτήθηκε από την olympiada

Την ίδια ώρα που ο ΔΟΛ έφτιαχνε σενάρια για δήθεν σταγονίδια στην ΣΣΕ, χουντικοί χείμαρροι φαίνεται να πνίγουν την κυβέρνηση συνταγματικής εκτροπής που επεβλήθει στην Ελλάδα από τα εκδοτικά και άλλα συμφέροντα.

Αυτό είναι απόσπασμα από το επίσημο βιογραφικό του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, κυρίου Γεώργιου Γεωργίου ! ! ! 

 Όπως ενημερωνόμαστε από την ιστοσελίδα “toxotis.se”, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 1975 στην βουλή των Ελλήνων, ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, λέγει τα ακόλουθα:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ε’ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Α’

ΕΠΙΣΗΜΑ  ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της Βουλής των Ελλήνων

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ ΡΕ’

Παρασκευή 13 Ιουνίου 1975

Σελίς 3238

………..ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο κ.  Χαραλαμπόπουλος  έχει τον λόγον  επί της υπ’αρθμόν 4 επερωτήσεως της Ημερησίας διατάξεως.

Ι.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ……..

Σελίς 32 42

Ι.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (…) Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το θέμα του Γεωργίου. Αυτός είναι τώρα πρόξενος στη Νεάπολη της Ιταλίας. Ο κύριος αυτός προέρχεται από την Σχολή Ικάρων από την οποίαν έφυγε, δεν γνωρίζω  δια ποίους λόγους.

Αυτός λοιπόν εστάλη στα Σκανδιναβικά Κράτη, ωργίασε εκεί σαν τραμπούκος της χούντας, και επειδή έπρεπε να γίνη διπλωματικός υπάλληλος, η δικτατορία εφεύρε έναν ωραίο τρόπο, θα τον ακούσετε, για να διεισδύση εκ των κάτω  μέσα στο  διπλωματικό σώμα. Τι έκανε; Δεν καθιέρωσε μόνο τις μεθοδευμένες εκείνες εξετάσεις που γνωρίζουμε, διότι δεν θα μπορούσε απόλυτα να ελέγχη τα αποτελέσματα, αλλά αφού επέλεγε τους ανθρώπους της, τους προώριζε για τον διπλωματικό κλάδο. Τους διώριζε κάπου είτε στο Δημόσιο είτε σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και με ένα διάταγμα επέτρεπε την δια «εξετάσεων»-διότι γνωστές είναι οι εξετάσεις που ελάμβαναν χώραν κατά την διάρκεια της δικτατορίας-μεταπήδηση στο διπλωματικό σώμα. ΄Εγινε αυτό για τον Γεωργίου, έδωσε εξετάσεις, αλλά την πρώτη φορά απέτυχε. Κάτι δεν πήγε καλά στα γρανάζια, δεν ήταν καλά λαδωμένα τα γρανάζια και εκεί σταμάτησε και δεν πέρασε. Μετά από οκτώ μήνες ξαναγίνονται εξετάσεις και έρχεται πρώτος!!!… και γίνεται μέγας και τρανός. Διότι από την ώρα που επέτυχε στον διαγωνισμό, μπαίνει στο Υπουργείο των Εξωτερικών, γίνεται κλειδί στους μηχανισμούς του προσωπικού, και τόσο πολύ ωργίασε, όπου σε κάποια στιγμή, υποχρεώθηκαν να τον στείλλουν μακρυά και τον στείλανε στην Νεάπολη. Νομίζω ότι έχει κάποια συγγένεια, όχι με τον Παπαδόπουλο, αλλά με τον αδελφόν του, μάλλον του βάφτισε το παιδί. Εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει είναι ότι αυτή τη στιγμή ο κύριος αυτός, βρίσκεται στη Νεάπολη,…

Οι καταγγελίες όμως συνεχίζονται με την σκυτάλη να παίρνει ο καθηγητής Βασίλης Φίλιας, στο βιβλίο του οποίου με τίτλο «ΤΑ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΑ». Στη σελίδα 176 διαβάζουμε ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Γ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ –ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ όπου περιγράφονται οι δραστηριότητες του.

Παραθέτουμε τώρα τα στοιχεία και το άρθρο του κυρίου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου:

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Τα έθνη που ξεχνάνε την ιστορία τους καταδικάζονται να την ξαναυποστούν. Το αληθινό πρόγραμμα της ελληνικής στρατιωτικής δικτατορίας (1967-1974), αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 1974. ‘Hταν η διχοτόμηση και ο έλεγχος της Κύπρου (και της Κρήτης) από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για να υποστηριχθούν τα σχέδια επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή που ήταν σε εξέλιξη ή εξυφαίνοντο τότε (όπως και σήμερα πολύ ευρύτερα και σημαντικότερα από τότε). Ελληνικός φασισμός, αντίστοιχος με τον γερμανικό του Χίτλερ, ή τον γαλλικό της Λεπέν, ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει. Στη χώρα μας, ο φασισμός ήταν και είναι απλή προέκταση ξένων δυνάμεων, συμφερόντων και υπηρεσιών.

Η πρόσφατη “εκδήλωση” χουντοφρόνων Ευελπίδων προκάλεσε δικαιολογημένη αγανάκτηση, αν και όχι τα πειθαρχικά μέτρα που επιβάλλει η δημοκρατική τάξη και η καλώς νοούμενη στρατιωτική πειθαρχία. Στην πραγματικότητα όμως, ο κίνδυνος της δικτατορίας δεν προέρχεται από ηλίθιους και προβοκάτορες. Εγγράφεται αφενός στη λογική της ακραίας φτωχοποίησης και αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού, που προκαλεί και χρειάζεται το Μνημόνιο, αφετέρου στις επιδιώξεις των γεωπολιτικών δυνάμεων που χρειάζονται πάλι τον ελληνικό χώρο.

Aν όμως θεωρείται, δικαιολογημένα, σοβαρό το κρούσμα του χουντισμού μεταξύ των μαθητών της κύριας στρατιωτικής σχολής της χώρας, τότε τι πρέπει να θεωρηθεί και τι σήμα δίνει, στη χώρα και στο στράτευμα, η τοποθέτηση ως πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αυτή την κρισιμότατη, από κάθε δυνατή άποψη, στιγμή για τη χώρα, ενός πρωτοπαλλήκαρου των συνταγματαρχών; Και όμως, αυτό ακριβώς φαίνεται ότι συνέβη. ‘H ο Πρωθυπουργός Παπαδήμος και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν γνωρίζουν τα άτομα που έκαναν Υπουργούς, κάτι που δείχνει ακραία ανευθυνότητα και ανεπάρκεια, ή τους αποδέχονται, κάτι που είναι πολύ χειρότερο. Είναι μάλιστα ακόμα πιο αξιοπερίεργο, τη στιγμή που πρόσφατα, ο κ. Παπανδρέου αναστάτωσε την Ευρώπη με πληροφορίες περί επικείμενου προνουντσιαμέντου και ο κ. Μπεγλίτης βρήκε την ώρα να αποκεφαλίσει όλο το στράτευμα.

Λαμπρός στρατιωτικός, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, αντιστάθηκε εμπράκτως στη δικτατορία που τον εκτόπισε και παραμένει, σήμερα, σύμβολο ηθικής ακεραιότητας στο πολιτικό στερέωμα της χώρας. Στις 13 Ιουνίου 1975, μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Χαραλαμπόπουλος χαρακτήρισε τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό ‘Aμυνας Γ. Γεωργίου ως “τραμπούκο της χούντας” που “οργίασε” τόσο στη Σκανδιναβία, όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου διορίστηκε ουσιαστικά ως διπλωμάτης από το παράθυρο, με εντολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Στη δράση του κ. Γεωργίου στη δικτατορία αναφέρεται επίσης ο ηγέτης της “Δημοκρατικής ‘Aμυνας”, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Βασίλης Φίλιας, που πλήρωσε με έξη χρόνια φυλακή την εναντίωσή του στη χούντα, στο βιβλίο του “Τα αξέχαστα και τα λησμονημένα” (Παπαζήσης, 1997).

Υπενθυμίζουμε ότι, στην περίοδο της Απριλιανής δικτατορίας, τα όργανα της τότε ΚΥΠ αλώνιζαν την Ευρώπη, και πιθανώς ενεπλάκησαν σε δολοφονίες και απαγωγές ανθρώπων που αντιτίθεντο στη δικτατορία, υποθέσεις που ουδέποτε εξιχνιάσθηκαν. Η αποχουντοποίηση παρέμεινε, στις περισσότερες περιπτώσεις, κενό γράμμα, κάτι που διαιώνισε την εξάρτηση του ελληνικού κράτους από ξένες δυνάμεις και είναι στη ρίζα των προβλημάτων που αντιμετώπισε η χώρα στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, με αποκορύφωμα τη σημερινή κρίση. Μεταπολίτευση που χρειάζεται, οι ‘Eλληνες, να διορθώσουμε και ολοκληρώσουμε, όχι να αντιστρέψουμε. Αναμένουμε τι θα πει και, κυρίως, τι θα πράξει, ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αναμένουμε επίσης τον κ. Αβραμόπουλο που, έντονα απασχολημένος με τις επαφές του στις ΗΠΑ, ίσως δεν είχε ακόμα τον χρόνο να ενσκήψει πολύ στο αντικείμενο του υπουργείου του.

Το άρθρο του Δημήτρη από το Konstantakopoulos.blogspot.com

Μια μικρότερη εκδοχή δημοσιεύτηκε στον Κόσμο του Επενδυτή, της 10.12.2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.