Όχι συγκυβέρνηση πριν από εκλογές. Θα είναι προδοσία.

του hassapis-peter
Οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες της χώρας, οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους τις στρόφιγγες χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και ελέγχουν την πολιτική εξουσία, έχουν βγάλει παντού τα ξεπουλημένα παπαγαλάκια τους και προπαγανδίζουν για μια συγκυβέρνηση τώρα, πριν από εθνικές εκλογές. Δεν τους ενδιαφέρει αν στην πρωθυπουργία θα είναι ο κ. Παπανδρέου ή κάποιος άλλος, αφού έτσι κι αλλιώς αυτοί στην πραγματικότητα κυβερνούν τη χώρα. Δεν τους ενδιαφέρει τώρα πλέον ο κ. Παπανδρέου. Δεν τον χρειάζονται άλλο….

Περισσότερο τους είναι βάρος.

Εκείνο που τους ενδιαφέρει, είναι να σώσουν πάση θυσία το κρατικοδίαιτο πελατειακό καθεστώς τους και για να το επιτύχουν αυτό, θα πρέπει να εξακολουθήσουν να ελέγχουν τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν θέλουν σ’ αυτή τη φάση αντιπολιτευτικές φωνές και έλεγχο των κινήσεών τους. Μέχρι τώρα αυτό το σάπιο καθεστώς συντηρούταν κυρίως από τα μεγάλα κρατικά δάνεια, τα οποία μας έφτασαν στη σημερινή κατάσταση. Γι΄ αυτό εξάλλου μας έβαλε και στο μνημόνιο, προκειμένου να πάρει ζεστό χρήμα. Τώρα όμως, που αυτή η πηγή χρηματοδότησης του καθεστώτος περιορίζεται σημαντικά, οι νταβατζήδες χρειάζονται χρήμα και για να το βρουν θα πρέπει να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις μέσα από μια συγκυβέρνηση με αχυρανθρώπους που θα επιβάλουν, ώστε να αρπάξουν τις ατομικές μας περιουσίες, τις καταθέσεις μας και τα ατομικά μας εισοδήματα.
Όχι λοιπόν συγκυβέρνηση πριν από εθνικές εκλογές. Όχι συγκυβέρνηση με αχυράνθρωπους «σωτήρες». Τουλάχιστον με τις εκλογές, ο ίδιος ο λαός θα έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές, με βάση την όλη κατάσταση που τώρα γνωρίζει. Αν επιβάλει συγκυβέρνηση, αυτή θα είναι συγκυβέρνηση κατόπιν λαϊκής εντολής και φυσικά η όποια κυβέρνηση συνεργασίας προκύψει, θα σκεφτεί πολύ, αν θα συνεχίσει να συντηρεί το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς ή θα ρίξει το βάρος της στην ανάπτυξη της λαϊκής οικονομίας. Μόνο όταν καταρρεύσει ή έστω περιοριστεί αυτό το καθεστώς, θα μπει επιτέλους πάτος στο βαρέλι που λέγεται ελληνική οικονομία, ώστε να αρχίσει να γεμίζει.
Συνεπώς οποιαδήποτε συγκυβέρνηση τώρα, ουσιαστικά θα συνιστά καθαρή προδοσία της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να συντηρηθεί σε βάρος της το ίδιο καθεστώς που την έφερε στη σημερινή κατάσταση.
Οι εκλογές είναι μια ελπίδα για να μπει πάτος στο βαρέλι. Δεν είναι οπωσδήποτε η σίγουρη λύση. Η σίγουρη λύση θα είναι η πλήρης αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Σε κάθε περίπτωση όμως, εκλογές άμεσα, πριν ξεσπάσει εξέγερση…

2 thoughts

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.