Οταν γράφαμε για κλοπή των καταθέσεων μας…ήμασταν παράφρωνες!

Βουρικό Οξύ...

netakias.wordpress.com

Οι Φόροι πέρασαν, ο Τρόμος έφυγε, η Τροϊκα έρχεται.

Ετοιμαστείτε για την επόμενη τρομοκράτιση στις 19 Δεκεμβρίου 2011.

Ούτε προφήτες είμασταν εδώ στα blog, ούτε Νομπελίστες Οικονομολόγοι. Διαβάστε και το σημέρινό άρθρο του ΕΜΚΒ «Όταν τα γράφαμε εμείς μας λοιδωρούσαν…».

Ενα κομπιουτεράκι, μαθηματικά Δ’Δημοτικού κι ένα ανοιχτό μυαλό είναι αρκετά, για να προβλέψει κανείς τις εξελίξεις.

Μα αφού σωθήκαμε στις 21η Ιουλίου (που κάνει ρίμα με την 21η Απριλίου!) γιατί τόση οδύνη για την 6η δόση; Μέχρι την Ανοιξη το κράτος δεν έχει να πληρώσει κανένα γραμμάτιο του εξωτερικού, ενώ την ύφεση την έχουν δει από τον Μαϊο, γιατί υπέγραψαν να κλείσει ο χρόνος με ύφεση εκτός πραγματικότητας;

Ειναι ηλίθιοι; Δεν γνωρίζουν μαθηματικά Δημοτικού; Δεν έχουν κομπιουτεράκι; Οχι!

Απλώς, έθεσαν τον πήχη τόσο, όσο θα χρειαζόταν νέα μέτρα «δήθεν σωτηρίας». Οπως έγινε και τον Ιούλιο που τα λεφτά έφταναν μέχρι τις 3 Ιουλίου και βρέθηκαν, αύριο θά έρθει η Τροϊκα και όλα θα είναι μέλι γάλα.

Το ίδιο Παραμύθι Τρόμος-Φόροι-Ανακούφιση, με τους Ελληνες κατά «μερικά» δις φτωχότερους.

Συνωμοσία….δεν νομίζω….οταν μιλάμε για λεφτά, δεν υπάρχουν συνωμοσίες.

Αν είσασταν ο Ανελλήνιστος ή η Μέρκελ ή η Τροϊκα κι βλέπατε τα 200δις €, των Ελλήνων μικροκαταθετών, δεν θα σας «έτρωγε το χέρι» σας. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε «ΠΑΣΟΚους Πατριώτες»

Εγραφα στις 25/10/2011

Ελεγε, “λεφτά υπάρχουν”!

Εσεις τι νομίζεται; Δεν υπάρχουν; Εχουμε 200δις καταθέσεις στις Τράπεζες! Οχι οι πλούσιοι, αλλά αν αθροίσουμε τα 100 εως 200 Ευρώ που έχει μια μέση Ελληνική Οικογενεία για την “κακια στιγμή”!

Εχουμε άλλα 300δις ακίνητη περιουσία! Η Μύκονος ψηφίστηκε ως ο πίο δημοφιλής προορισμός στον Κόσμο!

Εγραφα στις 11 Απριλίου 2011

Το πρόβλημα του μνημονίου, εκτός από το ότι “δεν βγαίνει” μαθηματικά, είναι ότι χτυπάει και την μόνη ελπίδα διαφυγής από την καταστροφή. Γιατί αλλιώς αντιμετωπίζεις την ύφεση με λεφτά κι αλλιώς εξαθλιωμένος και το σπίτι σου, στον πλειστηριασμό.

Σκεφτείτε μόνο όλα τα λεφτά που τράβηξαν από την Αγορά μόνο το 2010! Περαίωση, αυξήσεις φόρων, αυξήσεις καυσίμων, μείωση μισθών και συντάξεων, πληθωρισμός και που κατέληξαν; Σε ύφεση και μεγαλύτερη υστέρηση εσόδων. Το 2011 τι θα κάνουν κι άλλες αυξήσεις φόρων; Το 2013 με την ανεργία στα ύψη;

Ακόμη και την αναδιάρθρωση που πολλοί οραματίζονται, ακόμη κι αυτή, θέλουν να την κάνουν στα μέτρα τους , δηλαδή μόνο με δικές μας απώλειες πάνω στο ήδη χαμένο μας εισόδημα!

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, αν ήταν οικονομικό η λύση θα είχε βρεθεί πριν μπούμε στο μνημόνιο, πτωχεύσεις και αναδιανομές του πλούτου γίνονται από την εποχή που ζούσαμε στις σπηλιές, από το Κυλώνειον Αγος στον Δράκοντα κι από εκεί τελικά ο Σόλων.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι καθαρά πολιτικό, η πολιτική ελίτ και οι εργολάβοι προσπαθούν να επιβιώσουν, αλλά και να κερδίσουν (Real Estate) συνάπτοντας μια ανίερη συμμαχία-μνημόνιο με τα μεγάλα λαμόγια του εξωτερικού. Τραβάνε όλο το ρευστό από την αγορά και τις καταθέσεις μας, μέσω της φορολογίας και θα αγοράσουν μετά γη κι μετοχές για συμβολικά ποσά.

Το μνημόνιο δεν απέτυχε, η οικονομία ίσως, αλλά το μνημόνιο κι αυτοί που το ψήφισαν πέτυχαν όλους τους στόχους τους.

.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.