Ανοικτή Επιστολή προς τον δημοσιογράφο Μανώλη Καψή!

Αξιότιμε Κε Μανώλη Καψή

Αυτές οι ώρες για το Δήμο Λαυρεωτικής είναι ώρες ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του.
Ώρες αποτίμησης, περισυλλογής, δουλειάς και διαλόγου για 20 χιλιάδες οικογένειες που επί 4 μήνες έδωσαν τη δική τους μάχη με αξιοπρέπεια και αυτοθυσία.
Καλό θα ήταν και χρήσιμο, για τον κόσμο που έχετε αναλάβει να ενημερώνετε έγκυρα κε Μανώλη Καψή να ελέγχετε το ρεπορτάζ σας πριν το δημοσιοποιείτε.
«…επί 6 ολόκληρους μήνες ανεχόταν 300 τραμπούκους στην Κερατέα, που πετούσαν βόμβες μολότοφ και είχε (ουπουργός) τους άνδρες των ΜΑΤ με κατεβασμένα τα χέρια!»…
Τα νούμερα και ο χαρακτηρισμός «τραμπούκους» δεν ταιριάζει για τους ανθρώπους της Κερατέας, που πάλεψαν για τα σπίτια, την οικογένεια, την τιμή και την αξιοπρέπειά τους.
Δεν έχω βέβαια την ψευδαίσθηση και την απαίτηση…από δημοσιογράφους που ασκούν το επάγγελμα ως δημόσιοι υπάλληλοι, -επειδή ο πατέρας τους, τους τακτοποίησε σε μια μόνιμη θέση- να βάλουν σε κίνδυνο την ησυχία και την καλοτακτοποιημένη ζωή τους.
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολο, όσο δύσκολο είναι να ακούσεις τον κόρακα να τραγουδά σαν αηδόνι. Έχω όμως την απαίτηση ως πολίτης και τηλεθεατής να τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία έστω και στοιχειωδώς και η ενημέρωση να είναι πραγματική και όχι σύμφωνη με τα συμφέροντα των αφεντικών.
Δε γνωρίζω αν ζητώ πολλά.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Κερατέα αντιστάθηκε όχι με «300 τραμπούκους» αλλά με χιλιάδες κατοίκους όλων των κοινωνικών, μορφωτικών και ηλικιακών επιπέδων.
Βέβαια, εδώ που τα λέμε, είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρετε καν προς τα πού πέφτει η Κερατέα και τι είναι το Οβριόκαστρο…
Θα παρακαλούσα θερμά κι αν δε σας κάνει κόπο να βγαίνατε από το γραφείο σας και να κάνατε ένα αληθινό ρεπορτάζ κι ύστερα να εκφράζατε την όποια θέση σας.
Όμως ως ανημέρωτος, αδαής, ειρωνικός, προκλητικός και προσβλητικός δε δικαιούστε να χαρακτηρίζετε μια ολόκληρη κοινωνία…«300 τραμπούκους».
Εν τέλει αναρωτιέμαι αν θα κατορθώσετε, στο όνομα της δημοσιογραφίας που υπηρετείτε, να ανασκευάσετε όσα άκριτα ξεστομίσατε.
Πάντως το σίγουρο είναι –όπως λέμε στην Κερατέα – πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια πάντα μα πάντα…έστω κι αν πονά, επικρατεί.
Εύχομαι να μας εκπλήξετε ευχάριστα, αν και δε διατηρώ αυταπάτες…
Βασίλης Θηβαίος
Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής

Υ.Γ. http://forkeratea.blogspot.com/2011/05/6-300.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανώλης Καψής ο υποστηρικτής του ΔΝΤ; Μπά, Οχι καλέ!

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.