To Ελληνικό, ο Αθεμπίγιο κι ο Καψής….

netakias.wordpress.com

Επειδή ζούμε εποχές εχθροπάθειαs κατά των βλογκ θα αντιγράψω απλώς τα κείμενα των Εφημερίδων.

Επειδή εμείς είμαστε ανώνυμοι, είμαστε τρελοί κι αφερέγγυοι, διαβάστε τι γράφουν οι επώνυμοι κι οι λογικοί:

Γράφει σήμερα ο Θανάσης Τσίτσας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ :

Το Κατάρ απέσυρε οριστικά το ενδιαφέρον του για την τουριστική και εμπορική αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Ε», το νέο φιάσκο οφείλεται σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία μπλόκαρε την απευθείας ανάθεση στο Κατάρ, προκαλώντας την οργή των αξιωματούχων του, που κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου για ερασιτεχνική διαχείριση.

…[…]…

**Δεύτερον, τα μηνύματα των Βρυξελλών προς την κυβέρνηση Παπανδρέου είχαν στόχο τον «αδιαφανή» ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα, Χοσέ Αθεμπίγιο, ο οποίος είχε αναλάβει χωρίς διαγωνισμό το σχέδιο μελέτης. Η ελληνική κυβέρνηση για να παρακάμψει τον σκόπελο δικαιολόγησε στην Ε.Ε. ότι «ο Αθεμπίγιο είναι προσωπικός φίλος του Ελληνα πρωθυπουργού και θα κάνει τη μελέτη αμισθί». Οταν όμως δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ από τη διυπουργική επιτροπή, οι «ενδιαφερόμενοι ανταγωνιστές» στην Ε.Ε., μια ισπανική και μια ολλανδικών συμφερόντων εταιρείες, «τσεκάρισαν» ότι ως σύμβουλος εμφανίζεται η εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS).

Ενας εκ των ιδιοκτητών της συγκεκριμένης εταιρείας είναι και ο Ισπανός αρχιτέκτονας. Οι «Ευρωπαίοι ανταγωνιστές» άφησαν υπονοούμενα ότι ο πλασαριζόμενος ως «φίλος του πρωθυπουργού» δεν εργάζεται «αμισθί» και φρόντισαν να το διοχετεύσουν μέσω συγκεκριμένων καναλιών στις Βρυξέλλες…[…]…

Αμέσως μετά το δημοσίευμα ο κ.Ν.Χατζηνικολάου από τον Ρ/Σ RealFM (www.real.gr) ρώτησε τον κ.Χ.Μπαμπούκη για το θέμα, ο οποίος χαρακτήρισε το άρθρο ανεύθυνο κι αβάσιμο κι είπε ότι το πρόγραμμα με το Καταρ προχωράει κανονικά. Διεψευσε μάλιστα ότι η εταιρεία ανήκει στον κ.Αθεμπίγιο, γιατί είναι Δημόσια! Αλλά παραδέχτηκε ότι ο κ.Αθεμπίγιο Εργάζεται στην εν λόγω Δημόσια εταιρεία με μικρό μισθό.

Ακούστε την Συνέντευξη:

VideoViewer.aspx?FileType=4&FileName=64813.mp3

Το ότι η εταιρεία είναι Δημόσια αναιρεί το γεγονός ότι πήρε το έργο με απευθείας ανάθεση; Η φιλική συμμετοχή του κ.Αθεμπίγιο είναι άσχετη ακόμη κι άν είναι εργαζόμενος στην Barcelona SUS κι όχι ιδιοκτήτης, έστω κι αν είναι Δημόσια; Δηλαδή κι η Barcelona SUS θα είναι δωρεάν επειδή είναι δημόσια;

Τι έγραφε ο κ.Παντελής Καψής από ΤΟ ΒΗΜΑ στις 22/8/2010

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ένας ξένος αρχιτέκτονας, ο Χοσέ Αθεμπίγιο, για να μας πει το αυτονόητο. Οτι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ολόκληρο το Ελληνικό πάρκο.

ΑΝ το κάναμε, θα ήταν το μεγαλύτερο πάρκο στον κόσμο, υπερδιπλάσιο από το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, εξωφρενικά ακριβό για να συντηρηθεί και με αμφίβολη κοινωνική χρησιμότητα.

ΑΝ κανείς αμφιβάλλει για το τελευταίο, αρκεί να δει το παράδειγμα του Υμηττού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φυσικό πάρκο, σε απόσταση λεπτών από τη μισή Αθήνα και μόνο ορισμένες Κυριακές τον χρόνο φιλοξενεί σχετικά ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών.

ΜΙΑ και μιλάμε για τον Υμηττό βέβαια, το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι σιγά-σιγά όλο και κάποιο κορφοβούνι του χτίζεται. Γι΄ αυτό όμως δεν είδαμε κανέναν δήμαρχο να κάνει απεργία πείνας. Εχουν την τάση, βλέπετε, να τα βάζουν με το κράτος και σπανίως με τα συμφέροντα ιδιωτών- ιδίως αν ψηφίζουν.

Το Ελληνικό φυσικά δεν είναι το μόνο παράδειγμα άρνησης της πραγματικότητας.

Κι επειδή εγώ αποδέχτηκα την κατηγορία «άρνησης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ πραγματικότητας» είχα γράψει εγκαίρως την διαφωνία μου για την «αξιοποίηση του Ελληνικού» με επιχειρήματα εδώ : O Παντελής Καψής ξαναχτυπά!

Γιατί μιλάμε ακριβώς κι αποκλειστικά για την Ελληνική Πραγματικότητα. Γιατί σε όλες τις άλλες πολιτισμένες χωρές χτίζουν περισσότερα αεροδρόμια αντί να τα κλείνουν! Οι κουτόφραγκοι οι Ευρωπαίοι έχουν δυο και τρία (ή και περισσότερα!) Αεροδρόμια σε πόλεις τους, ενώ εμείς έχουμε βαλθεί να μπαζώσουμε ένα από τα πιο καλά και στρατηγικά Αεροδρόμια της Μεσογείου!

Δικαίωμα τους σε όσους θέλουν να υποστηρίξουν το μπάζωμα, αλλά άλλο το να μας κατηγορούν και γι άρνηση της πραγματικότητας, όταν η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι τόσο διαπλεκόμενη.

O δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας στον ρ/σ Real (www.real.gr) είπε ότι το σχέδιο το μπλόκαραν από το Βερολίνο γιατί θέλουν να γίνει διεθνής διαγωνισμός με συμμετοχή δικών τους εταιρειών. Η απευθείας ανάθεση στο Κατάρ τους «δυσαρέστησε»!

Κι όλοι αυτοί μαλλώνουν σε δικό μας «αχυρώνα» ! ! !

Αντι να ορίζουμε τα συμφέρωντα της χώρας μας, γινόμαστε «σερβιτόροι» των κάθε πικραμένων κατασκευαστικών του εξωτερικού για να μπαζώσουν ένα Αεροδρόμιο μας, με δικά μας λεφτά, εις βάρος της χώρας μας!

Γιατί δεν κλείνουμε και τα Σπάτα; Να τους στείλουμε όλους στο «Kemal Ataturk» να τελειώνουμε.

Αντε περαστικά μας….

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

  1. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕ MΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ. Ως παράνομη κρίθηκε η υπουργική απόφαση για την κατάργηση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, αποφάσισε το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (1938/2010). Κρίθηκε ότι ούτε βάσει διατάξεως νόμου ούτε βάσει της συμβάσεως του Ιουλίου 1995 για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στα Σπάτα Αττικής έχει… …επέλθει κατάργηση του αερολιμένα του Ελληνικού ως αεροπορικής εγκαταστάσεως. Παρ’ όλα αυτά, ο αρμόδιος υπουργός διατηρεί τη δυνατότητα να αποφασίσει την κατάργηση του αερολιμένα του Ελληνικού αν κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει μέλη της Αερολέσχης Αθηνών και δικαιώθηκαν. Ο παλαιός αερολιμένας του Ελληνικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτές και χειριστές μικρών ή εμπορικών αεροσκαφών. Διαβάστε την των κ.Κ.Καββαθά και Π.Σακελλαρίου Προσφυγή ΕΔΩ.
  2. Ιδού η Ερώτηση του Π.Λαφαζάνη στην Βουλή των Ελλήνων αλλά της κυβέρνησης του ΔΝΤ. …[…]…Είναι γνωστό επίσης ότι τα βασικά συμπεράσματα της A φάσης της έρευνας που υλοποιεί επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ κ. Νίκο Μπελαβίλα για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό και η οποία παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στις 10-6-2010, δικαιώνουν πλήρως αυτή τη θέση των 4 Δήμων και τεκμηριώνουν ότι το πάρκο είναι αναγκαίο, φτηνό και εφικτό και αποδυναμώνουν τόσο το σχέδιο Σουφλιά όσο και πρόσφατες απόψεις που υποστηρίζουν το ξεπούλημα του χώρου του Ελληνικού. Ωστόσο, σε δημοσιεύματα του Τύπου στις 29-7-2010 αναφέρεται ότι στο πρόγραμμα των αναπτυξιακών παρεμβάσεων του ΥΠΕΚΑ για την πραγματική οικονομία προβλέπονται, σημαντικές αστικές αναπλάσεις μέχρι το 2015 μεταξύ των οποίων και αυτές για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ύψους 1.830.000.000 Ευρώ. Με δεδομένο ότι στην προαναφερόμενη μελέτη του ΕΜΠ τεκμηριώνεται ότι το κόστος του Μητροπολιτικού Πάρκου κυμαίνεται μεταξύ 50 και 100 εκατομμυρίων ευρώ, εύλογα ερωτηματικά γεννούνται για το είδος των /»αναπτυξιακών παρεμβάσεων/» στο χώρο του πρώην αεροδρομίου. Τα ερωτηματικά αυτά μεγεθύνονται από την συστηματική αποφυγή της κας Υπουργού να συζητήσει τα θέματα του πρώην αεροδρομίου με τους Δημάρχους της περιοχής παρά την επανειλημμένη διατύπωση ανάλογου αιτήματος…[…]…


Διαβάστε Επίσης

1. Περιοδικό ΠΤΗΣΗ Ιουνίου 2010

2.Ταλαίπωροι Αεροπόροι, μιάς αντιαεροπορικής χώρας…

3.“Παραχωρούνται” 350 στρέμματα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού!…

4.Η εθνική προδοσία του Αεροδρομίου Ελληνικού…

5.Πρόταση – βόμβα του ΣτΕ για το αεροδρόμιο του Ελληνικού

6.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΠΑΡΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΕΤΟΝ

netakias.wordpress.com http://wp.me/p9GCU-Hu

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.