Κωλόχαρτο το Μνημόνιο! Πανηγυρική δικαίωση μας! Γιωργάκη Παραιτήσου!

netakias.wordpress.com

 Κωλόχαρτο το Μνημόνιο! Γιωργάκη Παραιτήσου!

Τώρα να δω που θα κρυφτούν τα δεκανίκια του!

Εχουν τόσο θράσος που θα βγαίνουν κι από πάνω, όπως το πρωτοσέλιδο του Μπομπολα. «Λαϊκισμός» η ΝΔ! Αρε, Πήγασε τί άλλο θα γράψεις για τον Γιωργάκη;

(Για τους «αλήτες» της Κερατέα, έγραψε άραγε τίποτα;)

Τι μας έλεγαν τα μνημόνια; Τι μας έλεγε ο Παπακωνσταντίνου, που δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τον κουμπαρά από τα κάλαντα;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, δεν θα βγούμε από το μνημόνιο το 2013, όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Το 2013 η Ελλάδα θα είναι μία χώρα με καλύτερα δημόσια οικονομικά, και με πιο ισχυρή οικονομία. Το Πρόγραμμα προβλέπει όχι μόνο τη μείωση των ελλειμμάτων, αλλά και την υλοποίηση όλων εκείνων των διαρθρωτικών αλλαγών που θα διασφαλίσουν ότι και η δημοσιονομική προσαρμογή και η ανάπτυξη που θα έρθουν θα είναι βιώσιμες. Άρα, το 2013 δεν θα έχουμε ανάγκη από νέα μνημόνια, αλλά από τη διατήρηση όλων αυτών που θα έχουμε φτιάξει με κόπο μέχρι τότε. (Real News 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2010)

Τα 50 δις γιατί τα χρειαζόμαστε; Αφού, όπως έλεγε ο Παπακωνσταντίνου, στόχος μας είναι η μείωση του ελλείμματος και θα έρθει ο Μεσσίας κι οι Ελ κι οι Νεφελίμ το 2013 και θα γίνει η Ελλάδα αναπτυξιακός παράδεισος!

Σαν άσχετος, που έχει μεγάλο χρέος στις κάρτες και δεν του “βγαίνουν” οι μηνιαίες δόσεις, αντί να αυξήσει το εισόδημα του, ή να μειώσει τα έξοδα του, πήρε κι άλλο δάνειο! Ναι, τι “ασχετοσύνη”; ή κάτι άλλο; Πήρε κι άλλο δάνειο πάνω στο παλαιό, για πληρώσει τις μηνιαίες δόσεις! Κι δεν του έφτανε αυτό, μείωσε και το εισόδημα του! (Αύξηση ΦΠΑ, μείωση μισθών, απολύσεις, συμβασιούχοι κτλ)

Κοπρίτης; Τεμπέλης; Μαζί τα φάγανε; Τυχαίο;

Τι μας έλεγε :

Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : «Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνουν με μεγάλη σαφήνεια ότι το πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το

Δ.Ν.Τ. εκτελείται κανονικά, με το έλλειμμα να έχει μειωθεί 40% σε σχέση με το 2009. Αυτή η σημαντική βελτίωση έχει αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον, η ύφεση κατά το πρώτο τρίμηνο είναι μικρότερη από αυτή που προβλέπεται για ολόκληρο το έτος από το Μνημόνιο. Οι εισπράξεις από Φ.Π.Α., που δημιουργήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο, αυξήθηκαν κατά 6% ενώ πέρυσι είχαν μειωθεί κατά 11%. Όλες οι διαφορετικές διαρθρωτικές δράσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας υλοποιούνται κανονικά και πολλές είναι ήδη μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Η δε πορεία του χρέους, παρότι σήμερα ανοδική, αναμένεται να αποκλιμακωθεί από το 2013 και ίσως και νωρίτερα εφόσον φαίνεται να διαμορφώνονται σταδιακά πιο ευνοϊκές συνθήκες. Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει απολύτως προσηλωμένη στο έργο της δημοσιονομικής προσαρμογής και της βελτίωσης των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας». (ΤΟ ΒΗΜΑ 14 Ιουνίου 2010)

Αφού είναι ευνοϊκές οι συνθήκες, γιατί να πουλήσουμε; Αφού το χρέος δεν είναι πρόβλημα, τώρα είναι; ΔΕΝ ΗΤΑΝ; ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ;

Τι έλεγε στον ΑΝΤ1;

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα θα πάρετε νέα μέτρα και τα επόμενα χρόνια, αυτό λέτε. Απλώς…

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Παπαδόπουλε, απλά μαθηματικά. Κάθε χρόνο το έλλειμμα πρέπει να μειώνεται. Για να μειωθεί το έλλειμμα στο 3%, πρέπει να πάρουμε μέτρα που συνολικά είναι 13% του ΑΕΠ. Αυτά τα 30 δις μοιράστε τα στα χρόνια. Είναι μια μείωση του ελλείμματος μεγάλη στα πρώτα χρόνια και με την ανάπτυξη ελπίζουμε ότι όσο περνάει ο καιρός θα χρειαστεί να πάρουμε λιγότερα μέτρα. (ΑΝΤ1)

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ! ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!

Τον ρωτάει και τον ξαναρωτάει ο Λιαρέλλης για το που θα βρει τα 11δις που είναι αδιευκρίνιστα στο μνημόνιο, μετά από πίεση του δημοσιογράφου λέει:

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Μάλιστα. Τα 11 δις από πού θα προέλθουν;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αυτά, λοιπόν, θα προέλθουν και από το σκέλος των δαπανών και από το σκέλος των εσόδων. Εμείς, πιστεύουμε ότι το μεγάλο μέρος από αυτά θα προέλθει από την ανάπτυξη, κ. Λιαρέλλη.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Μπράβο, να φτάσουμε εδώ, στην ανάπτυξη, για το οποίο…

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Γιατί από το 2012 η χώρα θα ξαναμπεί σε ανάπτυξη. Ήδη, από το τέλος του 2011, θα αρχίσει να υπάρχει η αλλαγή και από το 2012 θα έχουμε θετικούς ρυθμούς. (ΑΝΤ1)

Και σήμερα τι μας λέει; Οτι τα 11δις έγιναν 50δις και δεν μπορούμε να τα βρούμε!

Και τι είπε για το «ξεπούλημα»; Οτι θα κάνει νόμο να μην πουλάμε γης!

Χεστηκάμε! Τα νοικιάζει ο Στραους-Καν για 40 χρόνια και βλέπουμε, αν χρωστάμε ακόμη, το νοικιάζει για άλλα 40 και βλέπουμε κ.ο.κ.

Σιγά μην θέλει ο Στρος-Καν το μποστάνι της γιαγιάς μου! Τα κοπρόσκυλα του ΔΝΤ τις επιχειρήσεις θέλουν!

Εκεί είναι το μετρητό! ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΜΕΤΡΟ, ΝΕΡΟ (Η ΜΠΙΖΝΑ!), ΟΤΕ, ΚΑΖΙΝΟ, ΛΟΤΤΟ, ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΟΥΡΑΝΙΟ!

Νομίζατε ότι δεν θα γίνουμε Αργεντινή;

Το ότι νίκησε ο Σαμαράς είναι δεδομένο, το πως θα το διαχειριστεί είναι αυτό που θα δείξει για τις προθέσεις του

Οσο για το 2012

έρχεται σε :

317 ΗΜΕΡΕΣ!

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ!

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.