Ένας φλογερός Μίκης, πιο νεολαίος από τους νεολαίους.

Add to Technorati Favorites

Ένας φλογερός Μίκης, πιο νεολαίος από τους νεολαίους.

Κατάμεστο ήταν χθες το θέατρο ΡΕΞ επί της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, σε εκδήλωση την οποία είχαν οργανώσει επιστημονικοί φορείς της χώρας και στην οποία είχε προσκληθεί να μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Δεν υπήρχε ούτε θέση για όρθιους μέχρι έξω στην είσοδο.

Μέσα, πάνω στη σκηνή, πίσω από ένα μικρόφωνο, με έναν προβολέα να τον φωτίζει, ένας Μίκης να κατακεραυνώνει τους κατοχικούς πολιτικούς, που οδήγησαν τη χώρα στην εξάρτηση και την υποτέλεια και ταυτόχρονα να διακόπτεται συνεχώς από οργισμένους επιστήμονες, οι οποίοι φώναζαν από όλα τα μήκη και πλάτη του αμφιθεάτρου, εναντίον του Παπανδρέου και γενικότερα εναντίον…. της πολιτικής ελίτ της χώρας.

Πέραν των γνωστών καταγγελιών του Μίκη και των προτάσεών του, εκείνο που έκανε σε μας εντύπωση ήταν τρία πράγματα που είπε:

1) Είπε ότι ήταν αυτός ο ίδιος που μεσολάβησε για την έλευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, μετά την πτώση της χούντας και ήταν ο ίδιος που στη συνέχεια στήριξε την εδραίωση του Καραμανλή και εξήγησε τους λόγους που το έκανε και κυρίως γιατί η χώρα ήταν πλήρως εξαρτημένη και διαβρωμένη από τους αμερικανούς και έπρεπε να βρεθεί σίγουρη λύση σταδιακής απεξάρτησης.

2) Έδωσε την είδηση, πως όταν ακόμα ήταν πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης, συνομίλησε μαζί του μέσα στο μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον αδελφό του και εκεί ο κ. Μητσοτάκης του είπε ότι πλησιάζει το τέλος του στην πρωθυπουργία, καθόσον είχε πέσει στη δυσμένεια των αμερικανών και

3) Ακόμα έκανε το ακροατήριο να σκεφτεί γιατί άραγε έπεσε ο νυν Καραμανλής ξαφνικά από την πρωθυπουργία, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία με την COSCO, ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και το ΟΧΙ κατάμουτρα στον Μπους στο Βουκουρέστι, δεν μπορούσαν να συγχωρεθούν από τους αμερικανούς.

Αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν σήμερα ο Μίκης ήταν μερικά χρόνια νεότερος. Μακάρι η Βουλή να είχε όχι 300 αλλά έστω 10 Μίκηδες. Η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

Όπως ακακοίνωσε ο ίδιος στις 27-2-2011, θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/01/blog-post_18.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.