Ανατρέψτε το ΠΑΣΟΚ! Η χρεωκοπία δεν βλάπτει Εμας αλλά το…ΔΝΤ! (part Θ)

Στο θ’ μέρος της σειράς περί χρεωκοπίας, από άρθρα που με ενδιαφέρουν, αρχίζουν και διαφαίνονται κι οι πρώτες προτάσεις εξόδου από την πίεση και την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα, από τους εξωτερικούς πιστωτές κι από τους εσωτερικούς Προδότες.

Πρέπει να απαιτήσουμε αυτό ακριβώς που φοβούνται!

ΕΚΛΟΓΕΣ! ΤΩΡΑ!


Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 10, 2010

https://i1.wp.com/s.enet.gr/resources/2009-06/putin-3-thumb-large.jpgΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα διανύει τις μαύρες ημέρες της Ρωσίας του Γιέλτσιν.Σε όλα τα επίπεδα με ταυτόσημα, γεωμετρικώς αυξανόμενα συμπτώματα. Πολλοί εδώ στο “Ολυμπία” έχουν μιλήσει για Αργεντινοποίηση της Ελλάδας. Αυτό ισχύει όσον αφορά την πολιτική συμπεριφορά στο εσωτερικό, τους μηχανισμούς προπαγάνδας και την δράση του παρακράτους.

Η κυβερνητική λειτουργία όμως, οι εξελίξεις και τα αποτελέσματα παραπέμπουν ακριβώς στο δράμα της Ρωσίας πριν και μετά την έλευση του ΔΝΤ με τις ευλογίες του Γιέλτσιν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ιδιαίτερα, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον παμπόνηρο Μένεμ της Αργεντινής. Η δράση και η συμπεριφορά του είναι ταυτόσημες με τον αχυράνθρωπο Γιέλτσιν που λειτουργούσε απλώς ως μαριονέτα σε καταστολή, έχοντας ως μοναδική μέριμνα κάποιες δημόσιες εμφανίσεις όπου αποστήθιζε (όταν ήταν σε θέση) κείμενα επιπέδου δημοτικού που βεβαια δεν είχαν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Κάτι σαν μονόπρακτα, διαφορετικά ανάλογα την περίσταση. Ένα εκνευριστικό θέατρο. Ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον απίστευτο εξευτελισμό του.

Ίδιος είναι δυστυχώς ο ρόλος που διαδραματίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Εβρισκόμενος σε συνεχείς διακοπές και απουσία από το φυσικό πεδίο δράσης, εμφανίζεται ως frontman σε θεατρικές παραστάσεις με industrial φόντο, σύντομες χαιρετούρες σε καφετέριες ή μονολόγους για την κατάσταση της χώρας τις οποίες διαβάζει αράδα – αράδα σε πλήθος καρτελων με γραμματοσειρά μεγάλου μεγέθους τις οποίες εναλλάσσει με αγχωτική ταχύτητα.

Καμμία, μα καμμία από τις ανακοινώσεις του εως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αντίθετα όλον αυτόν τον καιρό, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε το “λεφτά υπάρχουν” και τις προεκλογικές εξαγγελίες, οι περιγραφές του διαψεύδουν τις προγενέστερες και όλες μαζί διαψεύδονται από τις εξελίξεις.

Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης και του εξευτελισμού που υποβάλλεται όπως ακριβώς και ο Γιέλτσιν. Όμως και οι δύο ηγέτες είχαν δίπλα τους δαιμόνιους ανθρώπους που στην ουσία κινούσαν τα νήματα προκαλώντας μήνι στην μειοψηφία των καλοπροαίρετων μελών των αντίστοιχων κυβερνήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τουΓιώργου Παπακωνσταντίνου και οι απίστευτες ομοιότητες με τον ομόλογο του Ανατόλι Τσουμπάις. Και οι δύο είχαν συντάξει τα αντίστοιχα “μνημόνια” συνεργασίας με το ΔΝΤ, που προέβλεπαν το ξεπούλημα δημοσίων πόρων, την εξαθλίωση της κοινωνίας με όλες τις παρενέργειες που η Ελλάδα μόλις αρχίζει να γεύεται.

Εκτός όμως από τα αγαπημένα παιδιά του ΔΝΤ, οι δύο άνδρες είχαν και αντίστοιχο παρελθόν. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου είχε ενεργή συμμετοχή στις σκοτεινές πτυχές της πρόσφατης ιστορίας. Την περιβόητη συμφωνία με την Goldman Sachs ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, υπόθεση που ερευνά η κομισιόν αλλά το Ελληνικό ΥΠΟΙΚ ακόμα δεν έχει δώσει την πληροφόρηση που έχει ζητηθεί, εξοργίζοντας τους Ευρωπαίους. Επίσης όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, είχε συνάντηση με τον αρχιερέα της διαφθοράς, τον κύριο Χριστοφοράκο της Siemens, ενώ λίγες ημέρες μετά κατέλαβε και θέση στο ΔΣ του ΟΤΕ, την εποχή δηλαδή του μεγάλου σκανδάλου.

Αντίστοιχα και ο Ρώσος εκλεκτός του ΔΝΤ κύριος Ανατόλι Τσουμπάις, κατηγορήθηκε για τεράστιο σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εκβιασμούς κλπ που ήρθε στην επιφάνεια όταν αυτός ήταν ήδη υπουργός οικονομικών. Φυσικά διατηρήθηκε στην θέση του. Μετά την κατάρρευση έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από την οποία γλίτωσε και κατήγγειλε τους δράστες ως “Εθνικιστές” που ήθελαν να τον εκδικηθούν επειδή ξεπούλησε την Ρωσία! (δικά του λόγια).

Για όσους απορούν πως είναι δυνατόν ένας υπουργός όπως ο Παπακωνσταντίνου να δέχεται τιμητικά σχόλια από το ΔΝΤ παρότι δεν έχει πιάσει ούτε έναν από τους στόχους του προϋπολογισμού, την εξήγηση θα την βρούμε πάλι στην Ρωσία: Ο Ανατόλι Τσουμπάις τιμήθηκε από το ΔΝΤ για τα επιτεύγματα του, ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!

Επιπλέον, δείτε μία σύντομη αποτίμηση της παρουσίας του ΔΝΤ στην Ρωσία για να δείτε και μόνοι σας τις εκπληκτικές ομοιότητες:

Ο Γέλτσιν και οι εγκέφαλοι του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησής του (Τσουμπάις, Γκαϊντάρ) αποδεικνύονται πρόθυμοι μαθητές του ΔΝΤ. Από το 1991 εφαρμόζεται μια «θεραπεία σοκ» στη χώρα, όπως ακριβώς συνιστούσαν οι «μάγοι» του Ταμείου. Είχε ως αιχμή του δόρατος της πολιτικής της τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως ευφημιστικά ονομάστηκε το ξεπούλημα κρατικού πλούτου σε εξευτελιστικές τιμές σε μέλη της πάλαι ποτέ νομενκλατούρας, τα οποία έμελλε να γίνουν οι διαβόητοι Ρώσοι ολιγάρχες.

Μέχρι το 1998, οπότε και ήρθε η χρεοκοπία της χώρας, το ΔΝΤ είχε διοχετεύσει στη χώρα πολλά κεφάλαια, τα οποία ήξερε πως θα χάνονταν κάπου μέσα στο σάπιο καθεστώς Γέλτσιν, καθώς ήδη από το 1996 Ρώσοι οικονομολόγοι είχαν μιλήσει ανοικτά για το επερχόμενο αδιέξοδο. Τη στιγμή μάλιστα που οι επί μήνες απλήρωτοι μισθοί και συντάξεις έφταναν τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το καλοκαίρι του 1998 εξασφαλιζόταν δάνειο του Ταμείου ύψους 22,5 δισ. για να πληρωθούν οι ξένοι δανειστές!!

Οι συνέπειες βέβαια ήταν πραγματικά οδυνηρές μόνο για τον ρωσικό λαό που πέρασε αρκετά χρόνια εξαθλίωσης μέχρι να αρχίσει η οικονομία να ανακάμπτει με τις ενέργειες του Πούτιν.

Ενδεικτική ήταν η πρώτη δήλωση του Πούτιν προς το ΔΝΤ, όταν οι “μάγοι” του πήγαν να τον εγκλωβίσουν στην συνέχιση της πολιτικής Γιέλτσιν: “Τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις μας πήραν χαρακτήρα μακροχρόνιου καθεστώτος συζήτησης των προβλημάτων, τα οποία εμείς θεωρούμε λυμένα, αλλά εσείς υποστηρίζετε άλλη γνώμη

Το αποτέλεσμα; Το ΔΝΤ δεν αποδεσμεύει τα δάνεια που έχει υποσχεθεί στη Ρωσία επί Γιέλτσιν ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, εφόσον εκκρεμούν «οι διαρθρωτικές αλλαγές» που συμφωνήθηκαν από τις δύο πλευρές.

Την συνέχεια την γνωρίζουμε. Ο Πούτιν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, κατάφερε να αναστήσει την διαλυμένη Ρωσία. Επανακρατικοποίησε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές με λοκομοτίβα την Gazprom χωρίς όμως να αναφέρει ποτέ αυτή την λέξη. Οι βαρώνοι – συνεργάτες του ΔΝΤ, η Ελίτ που συντήρησε τον Γιέλτσιν, τον Ανατόλι και τα άλλα παιδιά, “πείστηκαν” να εκχωρήσουν τα δικαιώματα τους στην υπηρεσία της μητέρας πατρίδας, με αντάλλαγμα ίσως το πολυτιμότερο όλων…

Ο “μηχανισμός” απάντησε σύντομα με την γνωστή κατάληψη του θεάτρου της Μόσχας όπου ήταν και το πρώτο crash test για τον “ανεπιθύμητο” ηγέτη. Χρησιμοποιήθηκαν οι εκεί “κόνδορες”που δεν ήταν άλλοι από τους Ισλαμοφασίστες που είχαν απ’ ευθείας συνεργασία με την Αλ Κάιντα (σας θυμίζει μήπως τα Ελληνικά τεκταινόμενα που ως φαίνεται επωάζονται;). Εκεί ο Πούτιν έδειξε ότι κρατά τις υποσχέσεις του: “Εάν δεν πειράξετε τους ομήρους, έχετε την ευκαιρία να φύγετε ζωντανοί”. Η συνέχεια, γνωστή.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι ο Έλληνας ηγέτης που θα επιχειρήσει να απελευθερώσει την χώρα από τα δεσμά του ΔΝΤ, θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις ίσως και χειρότερες αφού οι αντίστοιχοι κόνδορες είναι πλέον σε ετοιμότητα (πρόβες τα σκισμένα κοράνια).

Χρειαζόμαστε λοιπόν έναν Έλληνα Πούτιν και σύντομα. Ειδ’ άλλως ο Λένιν θα είναι μονόδρομος.

ΑΠ, JHP (σε μετάφραση ΑΠ)

Συνεχίζεται…

Με πληροφορίες από:

Εφ. Ριζοσπάστης

China Daily

Έθνος (και τον εκπληκτικό Νικήτα Κουριδάκη)

Ελευθεροτυπία

Για να τελειώνουμε με τα παραμύθια… οι πιστωτές ήδη ακονίζουν τα νύχια τους εκτός εάν βρεθεί ένας Έλληνας Πούτιν.

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 12, 2010

Με απλά λόγια, η αγορά έχει προεξοφλήσει την πτώχευση, μετά μάλιστα την περιβόητη επιμήκυνση.

Το θέατρο όμως είναι τα κοπλιμάν σε ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου από τον Στρως Καν για τις επιδόσεις τους!

Όπως ακριβώς στην Ρωσία του Γιέλτσιν, όπου το ΔΝΤ βράβευσε σε ειδική τελετή τον επίορκο υπουργό οικονομικών Ανατόλι Τσουμπάις, ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Στο μεταξύ είχαν ξεπουληθεί τα πάντα. Όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και πάνω που ετοιμαζόντουσαν για το τελικό χτύπημα, βρέθηκε ο Vlad (tepes) Putin. Το τι τους απάντησε όταν απαίτησαν “συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών” με την απειλή της μη καταβολής της δόσης, δείτε το εδώ: Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.

Γιατί “tepes”; Γιατί όταν οι κόνδορες (τσετσένοι) μπήκαν στο παιχνίδι για να τον εκβιάσουν, τους παλούκωσε ως άλλος Τέπες. (Σχετικά στον προηγούμενο σύνδεσμο). Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τον ηγέτη που θα διαχειριστεί τόσο το ΔΝΤ όσο και τους ισλαμιστές κόνδορες με παρόμοιο τρόπο. Είναι δεδομένο ότι ο ηγέτης που θα επιχειρήσει να αποτρέψει το ξεπούλημα της χώρας όταν ενεργοποιηθεί η δανειακή σύμβαση, θα αντιμετωπίσει τόσο την ανακοπή των δόσεων, όσο και την αποσταθεροποίηση μέσω των ναζιστικών ταγμάτων τύπου Βοσνίας στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Hint: Οι κινήσεις των Αλβανών απογόνων των Ναζί, του ναζιστή Γκρουέφσκι που μας έκανε και χάρη που εως τώρα δεν υπήρχε “μεθοριακό επεισόδιο” αλλά και των αιωνίων φίλων μας, Τούρκων, δεν είναι καθόλου τυχαίες που γίνονται συντονισμένα αυτή την περίοδο. Είναι η περιβόητη εξωτερική απειλή.

Μην πανικοβάλλεστε, τα πάντα έχουν μία λύση. Το καλό και κακό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι περνάει 100% από το χέρι μας, το χέρι των Ελλήνων πολιτών δηλαδή. Στο χέρι μας είναι εάν θα σώσουμε την χώρα και τα σπίτια μας. Θα το κάνουμε;

The facts: At the height of the last Greek debt crisis — on February 8, 2010, to be exact — the cost of insuring a €10 million 5-year Greek government bond reached a peak of €420,855.

But last week, the cost on the exact same instrument had surged above €1,000,000!

That’s like shelling out an outrageous $50,000 for a term life insurance policy that pays no more than $500,000 in death benefits.

Why so expensive? Because investors now realize that austerity, no matter how necessary, can never be a quick ticket to fiscal balance.

In fact, the more the Greek government has cut spending, the more its economy has sunk. Ditto for Ireland and other countries.

ΠΗΓΗ

Μέρος Α

Μέρος Β

Μέρος Γ

Μέρος Δ

Μέρος Ε

Μέρος Στ

Μέρος Ζ

Μέρος Η

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.