ΔΕΗ : Θα πληρώσουμε το κόστος της «Πράσινης» Απάτης;

shortlink http://wp.me/p9GCU-jk

Από πότε η Ανθρώπινη ζωή ΠΡΕΠΕΙ να είναι κερδοφόρος;

Το κοινό αγαθό λοιπόν είναι και κοινό κτήμα, είναι κοινή περιουσία. Όλοι μαζί συνεισφέρουμε, όλοι μαζί είμαστε ιδιοκτήτες, όλοι μαζί ωφελούμαστε. Αυτή είναι κι η λογική κι ορθή σκέψη με την οποία λειτουργούν οι ΔΕΚΟ. Φυσικά κι πρέπει να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία, όσο δεν έρχεται σε ρήξη με το κοινό καλό. Το κοινό αγαθό είναι σύμφυτο στην Παιδεία και στην Ελληνική Παράδοση (στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ διαβάστε την Ιστορική Αναδρομή)

Όλοι εμείς έχουμε συμφωνήσει με το Σύνταγμα, να συνεισφέρουμε όλοι, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας, είτε υλικά με φόρους, είτε με προσωπική προσφορά πχ Στρατιωτική θητεία. Ο διαχειριστής τώρα του Συντάγματος είναι το Κράτος. Το κράτος λοιπόν έχει την υποχρέωση να προσφέρει τουλάχιστον τα Ελάχιστα που έχουν συμφωνηθεί.

Αυτά που λέμε κοινωνικά Αγαθά! Κάποια τα αναφέρει και ρητώς το Σύνταγμα, όπως η Παιδεία ή η ασφάλεια. Αλλά έχουν γίνει εκ των Πραγμάτων Αυτονόητα κι έτσι λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Το Κράτος έχει την Ελάχιστη υποχρέωση να προσφέρει και στο τελευταίο Ελληνα Πολίτη, στην πιο απομακρυσμένη Εσχατιά της χώρας, Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία, Συγκοινωνία, Νερό και Ρεύμα.

Είμαι κομμουνιστής; Αλλά από πότε το Νερό πρέπει να έχει κέρδος; Δεν είπα ότι είναι δωρεάν, αλλά δεν μπορείς να το ορίζεις βάση της Κερδοφορίας. Η αποδόμηση άρχισε από τις Τηλεπικοινωνίες και τώρα έχει σειρά το Ρεύμα.

Η ΔΕΗ λοιπόν, σύμφωνα με την γκεμπελική μέθοδο, κατηγορείται από τα MME ότι έχει «ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!».

Προσέξτε, δεν κατηγορείται ότι είναι ζημιογόνος, αλλά φθηνή!

Μα νόμιζα ότι ο «υγιής» ανταγωνισμός ήταν η ραχοκοκκαλιά του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

Aπό πότε το φθηνό ρεύμα έγινε Έγκλημα;

Από τότε που θέλουν να μπουν στο παιχνίδι ΙΔΙΩΤΕΣ, όχι γιατί αυτοί δεν μπορούν να παράγουν φθηνό ρεύμα, αλλά γιατί θέλουν «ακριβά» κέρδη. Το θέατρο του ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!!!

Δηλαδή το οικονομικό και μόνον όφελος του ενός, υπεράνω μιας ολόκληρης κοινωνίας!

Εν μέσω κρίσης!

Αν τώρα σας έλεγα ότι ένα πουκάμισο κοστίζει 1€, εσείς θα το αγοράζετε για 2€; Φυσικά όχι. Αν τώρα η διοίκηση μιας εταιρίας, όπως η ΔΕΗ, αποφάσιζε να αγοράζει τα πουκάμισα με 2€, με αφηρημένη δικαιολογία ότι κάνουν καλό στο περιβάλλον δεν θα ήταν υπόλογη. ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΗ! ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΑΝΙΚΗ !!! ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΠΑΤΗΣ;

Να εξηγήσουμε και τον λόγο που είναι φθηνή.

1. Χρησιμοποιεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της λιγνίτη και νερό, που είναι μαζί με την πυρηνική ενέργεια, η φθηνότερες μακράν μέθοδοι παραγωγής.

2. Ο λιγνίτης σήμερα παρέχει πάνω από 60% της ηλεκτροπαραγωγής στο διασυνδεδεμένο δίκτυο της χώρας (εξαιρούνται τα νησιά), ενώ στο παρελθόν είχε φτάσει και το 70% – 72%. Μελέτες του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) υπολογίζουν ότι τα αποθέματα λιγνίτη στη χώρα μας αντέχουν τουλάχιστον για 30 – 40 χρόνια ακόμα.

3. Η ΔΕΗ σήμερα είναι η πέμπτη εταιρεία παραγωγής λιγνίτη στον κόσμο! Με αυτό τον τρόπο ΔΕΗ γλιτώνει 105 – 110 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Από πότε η εκμετάλλευση του υπεδάφους της μια χώρας είναι μεμπτό

4. Ο πόλεμος των διάφορων οικολόγων για τις βλαβερές συνέπειες του λιγνίτη, είναι το λιγότερο ύποπτες. Ο λιγνίτης παράγει ως επί το πλείστον CO2 και λιγότερο άλλους ρύπους. Το μεν CO2 είναι η φυσική και πιο νόστιμη τροφή των δέντρων, ενώ μπορούμε να βάλουμε καλύτερα συστήματα αποθείωσης και τα ηλεκτροστατικά φίλτρα.

5. Το συμβατικό ρεύμα κοστίζει στον ΔΕΣΜΗΕ 35-40 €/MWhr σήμερα. Πες 50 αύριο με τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ έμπνευσης πρόστιμα. Τα αιολικά κοστίζουν 100-200 €MWhr. Δηλαδή πρέπει να ακριβύνουμε το ρεύμα για να παίζει η Μπιρμπίλω με τους ανεμιστήρες της!.

6. Ακόμη και με την ζημία που έχει λόγο του πετρελαίου πχ στην Κρήτη, η ΔΕΗ παραμένει κερδοφόρος και παράλληλα συντηρεί το δίκτυο, γιατί πρέπει να ακριβύνει το ρεύμα για να μπουν ιδιώτες; Έχετε δει ποτέ εταιρεία να πριμοδοτεί ανταγωνιστές; Και μάλιστα αυτοί θα είναι οι γνωστοί πάλι ιδιώτες των συγκροτημάτων και των ποδοσφαιρικών ομάδων;

7. Η ΔΕΗ ήταν η πλέον κερδοφόρα εταιρεία στη λίστα των 500 εταιρειών της ICAP, καθώς εμφάνισε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 1,67 δις. ευρώ και προ φόρων κέρδη ύψους 989 εκατ. ευρώ το 2009, έναντι μόλις 340 εκατ. ευρώ και ζημιών 327 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2008.(ΠΗΓΗ enet.gr). Κι όλα αυτά με το «ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» ! ! ! ! ! ! ! !

8. Ως πότε θα πληρώνουμε την μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών, την συμφωνία του Κιότο; Με πρόσχημα την ύποπτη Οικολογία, οι ανεπτυγμένες χώρες που παράγουν πολλούς Ρύπους πρέπει να αγοράζουν ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ, από χώρες που δεν παράγουν πολλούς ΡΥΠΟΥΣ. Έτσι τα ευαισθητοποιημένα κορόιδα των χωρών μας, οικειοθελώς δίνουν χρήματα από τους φόρους τους, στις Τράπεζες μεσάζοντες, για να αγοράσουν ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ! ! ! Σιγά μην καταλήγουν τα χρήματα στην Αιθιοπία ή στην Ζιμπάμπουε, αφού χρωστάνε στις ΙΔΙΕΣ Τράπεζες! Αλλά ακόμη και με τα πρόστιμα η ΔΕΗ παραμένει κερδοφόρος!

Οι μάσκες έπεσαν, ο σοσιαλιστής ΓΑΠ που κλαίει και πάει κόντρα στα πιστεύω του, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα ακριβύνει το Ρεύμα των φτωχότερων στρωμάτων, που είναι βεβαίως κι οι περισσότεροι και θα κάνει έκπτωση στους μεγάλους καταναλωτές! Με ένα εκατομμύριο ανέργους καταλαβαίνεται ότι θα γυρίσουμε στο δεκαετία του 50 και στις λάμπες πετρελαίου για πολλές οικογένειες. Ως πότε θα σας κοροϊδεύει;

Ύποπτος επίσης πρέπει να θεωρηθεί κι η μη κατάταξη των Υδροηλεκτρικών Έργων στις ΑΠΕ! Δεν είναι καθαρός τρόπος παραγωγής ηλεκτρισμού το νερό; Μια ματιά στην ανάλυση του λογαριασμού σας και θα καταλάβετε.

Δεν είμαστε κατά των ΑΠΕ, είμαστε κατά της σπέκουλας που προσπαθεί να περάσει ως “Πράσινη Ανάπτυξη” και μάλιστα δια της βίας, σε μια καταρρέουσα οικονομικά κοινωνία. Γιατί αντί να γίνουμε Δανία του Νότου, κινδυνεύουμε να γίνουμε Νιγηρία του Νότου. Δηλαδή τα κοινά αγαθά να είναι προνόμιο των λίγων που έχουν να το πληρώσουν.

Οχι στον Αρνητισμό, Ναι στις εποικοδομητικές προτάσεις.

Ο λιγνίτης πρέπει να αποσυρθεί, αλλά στην παρούσα συγκυρία είναι σωτήριος, είναι το σκαλοπάτι πάνω στο οποίο θα μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στις ΑΠΕ, δεν είναι το “απόλυτο” κακό όπως το παρουσιάζουν. Αλλες χώρες που δεν έχουν το λιγνίτη κι εξαρτώνται πχ από το πετρέλαιο, στρέφονται στην πυρηνική ενέργεια, μέχρι τουλάχιστον οι ΑΠΕ να γίνουν καλύτερες.

Τονίζω ξανά, ότι δεν είμαι κατά των ΑΠΕ. Αλλά δεν είναι λόγος αυτός της μανίας και της βιασύνης να βάλουμε ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΜΑ ΑΠΕ. Η μελέτη πρέπει να γίνει, να μπούν οι προδιαγραφές σε βάθος χρόνου, όχι όμως μεγαλύτερο της 10ετίας. Εν μέσω κρίσης δεν είναι, ούτε λογικό, ούτε καν “καπιταλιστικό” να σφάζουμε τους μικρούς καταναλωτές για να κάνει φιγούρα η Κυβέρνηση.

Προτάσεις, κι όχι λόγια του Αέρα.

1. Στην 10ετία του ’80 ξεκίνησε η ελεύθερη εγκατάσταση των ηλιακών θερμοσιφώνων. Η τεχνολογία ήταν ώριμη, η αγορά έτοιμη και σήμερα δεν νοείται σπίτι χωρίς ηλιακό. Η επιχειρηματικότητα, ο πραγματικός ανταγωνισμός δημιούργησαν μια ολόκληρη υγιή και κερδοφόρα αγορά από το μηδέν, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΗ. Δημιουργήθηκαν Ελληνικές γραμμές παραγωγής με ιδιωτική πρωτοβουλία, και μάλιστα πρωτοπόρες παγμοσμίως, δούλεψαν υδραυλικοί κι άλλοι, κι έχουμε τεράστια περιβαντολογικά οφέλη από την ελάφρυνση του δικτύου.

2. Το αντίστοιχο γιατί δεν συμβαίνει τώρα με τις αιολική; Γιατί πχ το κράτος δεν δίνει στην ΕΑΒ (πολιτική απόφαση είναι) μαζί ίσως με το ΕΜΠ μια ΑΓΟΡΑ του ΑΙΩΝΑ σε ανεμογεννήτριες και πρέπει να εισάγει; Ποιόν εισαγωγέα; Η ΕΑΒ έχει την τεχνογνωσία, έχουμε χαμηλή προστιθεμένη αξία, θέσεις εργασίας. Παράδειγμα δίνω, μπορούν να βρουν κι άλλες λύσεις.

3. Το αντίστοιχο πάλι γιατί δεν συμβαίνει με τα φωτοβολταϊκα; Γιατί μπλέκουν τόσοι φορείς; Γιατί δεν αφήνουν την αγορά να αναπνεύσει; Μπλέκονται, πολεοδομίες, άδειες, ΤΕΒΕ, η ίδια η ΔΕΗ, οποιος προλάβει την κουτάλα. Φαντάσου όλες τις ταράτσες στην Αθήνα με φωτοβολταίκα, μια επένδυση χωρίς κόστος για το δημόσιο, όπως στους ηλιακούς!

Οι ΑΠΕ όπως πάνε να γίνουν σήμερα θα είναι το αντίστοιχο των Υποβρυχίων. Θα παραγγελθούν άμεσα, θα στηθούν όπου λάχει, πληρωθούν πανάκριβα, και μετά θα κάτσουν να σκουριάσουν. Αλλο ένα C4I για εξεταστικές του μέλλοντος. Κάνε google να δείς ποιες Ελληνικές εταιρείες κι επιχειρηματίες ακονίζουν τις μασέλες τους και θα καταλάβεις….

Μετά το Ρεύμα, έρχεται ο ΟΣΕ, οι Αστικές Συγκοινωνίες και το νεράκι….

Έρχονται εκλογές σηκωθείτε από τον καναπέ και ρίξτε το κουκί, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, μέχρι . . . νεοτέρας!

ΠΙΝΑΚΑΣ

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α

Ας κάνουμε πρώτα μια ιστορική αναδρομή για να καταλάβουμε την έννοια του ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΑΘΟΥ.

Να διευκρηνίσω πρώτα, ότι για τους Ελληνες ακόμη και του πιο αγράμματου, μέχρι το 1821, το νόημα του κοινωνείν είχε την έννοια του Ελεύθερου Ανθρώπου, ως ανεπαναλήπτου μοναδικότητας, που σκοπός της ύπαρξης του ήταν η συμμετοχή του στη κοινωνία με το συνάνθρωπο. Ο διπλανός του δεν ήταν η Κόλαση, όπως διαστρεβλώνουν οι δυτικοί μέσω του Σαρτρ, αλλά η ίδια η εξύψωση του Εγώ γινόταν μέσα από το Εμείς.

Αυτό είχε πάρει και μεταφυσική διαχρονική οντότητα, στην περίοδο της σκλαβιάς, στην Εκκλησία, πριν γίνει βεβαίως έξωθεν Επίσημη Θρησκεία. Σε αυτήν οι υπόδουλοι Ελληνες, όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, έδιναν τις περιουσίες τους γιατί την θεωρούσαν κοινό αγαθό, κι έτσι πολλά κομμάτια γης, γλίτωσαν από τους Τούρκους. Η εκκλησία ήταν κτήμα και περιουσία όλων την κατοίκων μιας κοινότητας, ο ιερέας ήταν ο προσωρινός διαχειριστής αυτού που λέμε σήμερα εκκλησιαστική περιουσία, είναι δηλαδή ΚΟΙΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του έθνους.

Στην Απελευθερωμένη Ελλάδα ο διαχειριστής είναι πλέον το Κράτος, γιατί οι Συγκοινωνίες, το νερό, το Ρεύμα δεν θεωρούνται κοινό αγαθό;

Παρακαλώ να μην το συγκρίνουμε με της σημερινή «Δυτικοποιημένη» Εκκλησία μας.


51 thoughts

 1. Ακριβώς όπως τα λές. Ακριβώς

  δες και το http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html
  για τιμές ρεύματος στην Ευρώπη

  Ίδιο παραμύθι με τα τέλη κυκλοφορίας. Πρόστιμο, προκειμενου να πάρεις καινούργιο, κατά προτίμηση Ευρωπαϊκό. Απορώ πως δεν έβαλαν μεγαλύτερα τέλη στα μη Ευρωπαϊκά…

  Μου αρέσει!

 2. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_100033_11/11/2009_336721

  H υδροηλεκτρική παραγωγή το εννεάμηνο του 2009 αυξήθηκε κατά 39,8% και η παραγωγή από λιγνιτικούς σταθμούς κατά 6,1%. Aντιθέτως, σε ποσοστό 36,1% μειώθηκε η παραγωγή από φυσικό αέριο, η οποία σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών φυσικού αερίου κατά 18,8% είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της σχετικής αντίστοιχης δαπάνης κατά 47,8%. H πετρελαϊκή παραγωγή μειώθηκε κατά 14,1% και σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών κατά 35,4% περιόρισε την αντίστοιχη δαπάνη σε ποσοστό 45,5% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2008. Mειωμένη κατά 46,9% ήταν στο εννεάμηνο η δαπάνη για αγορές ενέργειας, λόγω της μείωσης της Οριακής Tιμής Συστήματος κατά 49,4%, της μείωσης των τιμών των εισαγωγών της ΔEH κατά 22,9%, αλλά και της μείωσης του όγκου των εισαγωγών κατά 21,8%. Tα αποτελέσματα εννεαμήνου επιβαρύνθηκαν με το ποσό των 64,8 εκατ. ευρώ για δικαιώματα CO2 έναντι 108,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2008.

  Με άλλα λόγια αν έχουμε βροχοπτώσεις και χαμηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και επίσης χαμηλή ζήτηση, άρα όχι εισαγωγές από Ιταλία και Βουλγαρία και αν έχει αρκετά ανανεώσιμα για να μην πληρώνει το χρηματιστήριο ρύπων η ΔΕΗ είναι μάγκας και κερδοφόρος. Αν έχουμε καύσωνες, λίγες βροχοπτώσεις αυξημένη ζήτηση και ακριβές τιμές ορυκτών καυσίμων και καίει λιγνίτη οπότε πληρώνει για ρύπους και εισάγει και ρεύμα ΤΟ ΜΠΟΎΛΟ η ΔΕΗ. Και εμείς μαζί της.

  Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε να δυσφημείτε τα ανανεώσιμα. Γράψε Τροϊκή απάτη, γράψε Παπανδρεϊκή απάτη γράψε απάτη ΕΕ. Πράσινη απάτη γιατί; Για τις εντυπώσεις;

  α και παρεμπιπτώντως η ανθρώπινη ζωή από πάντα προσέφερε κέρδος σε κάποιον. Ειτε αυτό είναι το φαί σου είτε συνηθέστερα το φαΐ και τα χρυσά κοσμήματα του φεουδάρχη-βασιλιά-πρίγκιπα-βουλευτή-βιομήχανου-κλπ κλπ κλπ οπότε το ερώτημα που θέτεις είναι λίγο ποταπό

  Μου αρέσει!

  1. Δεν είμαι κατά των Ανανεωσίμων, είμαι κατά της Θεοποιήσεως τους.

   Μακάρι να γεμίσουν τα ερημονήσια Αιολικά, πχ Μακρόνησο, και τα βουνά Ηλιάκα, αλλά αυτό που γίνεται σήμερα, είναι όντως Πράσινη απάτη.

   Πουλάνε Αέρα, είναι δυνατόν να φορολογούν το CO2;

   Δηλαδή τον Αέρα που εκπνέουμε; Ελεος!

   Δηλαδή οι αγράμματοι, όταν έλεγαν «πουλάει αέρα κοπανιστό» ήταν πιο έξυπνοι από αυτούς που υπέγραψαν την Συμφωνία του Κυότο!

   Αγοράζουν οι «χρησιμοι» ηλίθιοι Γερμανοί φορολογούμενοι, Μονάδες Ανθρακα από πχ την Νιγηρία.
   Ποιος μεσολαβεί;
   Μα οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
   Σε ποιόν χρωστάει η Νιγηρία!
   Μα στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
   Σε ποιον καταλήγουν τα λεφτά;
   Μα στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

   ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!

   Και τώρα θα μου πείς, γιατί να το κάνουν οι Γερμανοί πολιτικοι;

   Ειναι πολλά τα λεφτά…για όλους….

   Η Γιούλια Τιμοσένκο κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

   Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι καταχράστηκε 380 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα! ! !

   Αντε και στα δικά μας.

   Μου αρέσει!

   1. σε βρισκω λάθος.
    ναι μεν οι τραπεζες λειτουργουν απαράδεκτα αλλα αυτο δεν σημαίνει ότι πχ αυτος που πετά τα σκουπίδια απο το παραθυρο του αυτοκινήτου μπορει να το πραττει ατιμώρητος.
    δεν φορολογουν τον αερα που εκπνεουμε (ακομα)
    φορολογουν την παραγωγη διοξειδίου για παραγωγη ενεργειας.
    και παρεμπιπτοντως τα δεντρα για να φανε πρεπει να μην εχουν γινει μεζονετες.

    όταν σε 40 χρονια τελειώσει ο λιγνίτης τι θα κανουμε; εισαγωγες λιγνιτη; ανθρακα; λιθανθρακα; πετραιλαιου; φυσικου αεριου; ηλ. ενέργειας από ιταλια κ βουλγαρια;
    οι ΑΠΕ ποσφερουν ανεξαρτησια και καθαροτερο περιβαλλον. Για αυτο και μονο ειναι θεϊκες.
    τα υπόλοιπα ειναι κερδοσκοπια

    Μου αρέσει!

   2. .

    Την επομένη κιόλας των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ήρθε η ΕΠΑ Αττικής να ανακοινώσει αυξήσεις της τάξης του 1,2% στο πάγιο για τη χρήση του φυσικού αερίου. Ηδη οι τιμές το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 20% ακολουθώντας το πετρέλαιο, έναντι του οποίου είναι πάντα 20% φτηνότερο. Για κατανάλωση μέχρι 5 κυβικά μέτρα την ώρα, το πάγιο αυξάνεται σε 5,6 ευρώ το δίμηνο (από 5,53 ευρώ), μέχρι 40 κυβικά μέτρα την ώρα σε 10,07, μέχρι 60 κυβικά μέτρα σε 17,9 ευρώ και πάνω από 60 κυβικά σε 29,08 ευρώ.

    Στη δαπανηρή κούρσα των καυσίμων ρίχνει λάδι και το ράλι των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που αυτή την περίοδο πιάνουν ξανά τα 90 δολάρια/βαρέλι.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=237343

    Μου αρέσει!

 3. Ειδα το κειμενο στο τρομακτικο και θα ηθελα να πω οτι μια χαρα τα λες.
  Ομως για τον περισσοτερο κοσμο ολες αυτες οι αναλησεις και αναφορες ειναι σταυρολεξο.
  Αν και η απελευθερωση της ενεργειας ειναι μεσα στις οδηγιες της Λευκης Βιβλου του Μααστριχτ, αν και εχουν ψηφιστει και τροποποιηθει οι νομοι περι απελευθερωσης της ενεργειας, οι περισσοτεροι δεν τα ξερουν γιατι δεν τα διαβασαν. Νομιζουν οτι ειναι νεοι κανονισμοι.
  Βλεπεις οι ξανθιες της TV με τα ξεκωλα – ξωβιζα, δεν τους αφηναν ελευθερο χρονο να κοιταξουν για σοβαρα θεματα.
  Ουτε καν θα διαβασαν στον λογαριασμο της ΔΕΗ οτι χρηματοδοτουν τις ΑΠΕ ακομη και αν αυτες δεν εχουν κατασκευαστει. Κατι σαν τον οδοκο αξονα Κορινθου – Πατρων – Πυργου. Τον δρομο των νεκρων δηλαδη μια και δεν ειναι δρομος για τα σημερινα δεδομενα.
  Δυστυχως οπως εχω διαβασει και καποιες αλλες αληθειες εκει μεσα, θα βρεθουν τα στρατευμενα υπαλληλακια του κυβερνητικο μηχανισμου να σου την πεσουνε κι εσενα οτι δηθεν λες ψεματα, οτι δεν ξερεις τι σου γινετε κλπ.
  Ενα μπραβο απο μενα και Καλη Χρονια !

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.