Γ.Α.Παπανδρέου: «Το Σύνταγμα ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ»!

Από την συνέντευξη του Γ.Α.Παπανδρέου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 4/7/2010. (Ημέρα απελευθερώσεως της Πατρίδας του)

Ερώτηση Δημοσιογράφου : Το Ελεγκτικό Συνέδριο αμφισβητεί τη συνταγματικότητα διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Απάντηση ΓΑΠ – Σεβόμαστε τους θεσμούς του κράτους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει συγκεκριμένη θεσμοθετημένη αρμοδιότητα και εν προκειμένω εκφράζει μη δεσμευτική γνώμη. Θα τη μελετήσουμε και θα τη λάβουμε σοβαρά υπόψη, όπως θα λάβουμε υπόψη μας και άλλες γνώμες που διατυπώνονται ή θα διατυπωθούν. Πολιτική μας επιλογή είναι να προωθήσουμε μια συγκεκριμένη τομή που βοηθάει στην εξοικονόμηση δαπανών και στον εξορθολογισμό του συστήματος: Ολοι οι μισθωτοί να ασφαλίζονται στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο, είτε εργάζονται στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Και η απόφασή μας αφορά όλους τους μισθωτούς του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των δικαστών. Αυτό ισχύει στις περισσότερες χώρες. Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.

ΤΙ ΕΙΠΕ  Ο ΤΥΠΟΣ Ο-Ε-Ο ! ! ! ! !

Αυτή η απαράδεχτη δήλωση πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα ! ! !

Συνιστά  προσβολή της Συνταγματικής τάξης της χώρας.

Εισάγει   μια επικίνδυνη αντίληψη, σύμφωνα με την οποίαν,   ό,τι θεωρείται λογικό (από ποιόν αλήθεια) και «ισχύει σε πολλές άλλες χώρες», θα μπορούσε να επιβληθεί και στην Ελλάδα και αν ακόμα  έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας!

Δηλαδή, το  Σύνταγμά μας, κατά την άποψη του κ. Παπανδρέου,  δεν στηρίζεται   στην νομική παράδοση και τον νομικό πολιτισμό της χώρας, αλλά στη …λογική άλλων χωρών!

Και εγώ που νόμιζα ότι το Σύνταγμα είναι ο υπέρτατος καταστατικός χάρτης της χώρας και αποτελεί το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας!

Δεν ξέρω τι δεσμεύσεις (και έναντι ποίων;) έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου και τι επιδιώκει, αλλά αυτές οι απόψεις  δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες γιατί δημιουργούν κακό προηγούμενο.

Με την ίδια,  δήθεν αφέλεια, μπορεί αύριο ο κ. πρωθυπουργός να θεωρήσει «λογικές» και τις απαιτήσεις γειτόνων μας  που έρχονται σε ….αντίθεση με διεθνείς συμβάσεις

Λυπούμαι, αλλά αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Όταν ο Συνταγματικός Χάρτης της χώρας,  αμφισβητείται από τον πρωθυπουργό, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να  «επωαστεί  το αυγό του φιδιού» και ν’ ανοίξουν κερκόπορτες.

ΠΗΓΕΣ

enet.gr

antinews.gr

4 thoughts

  1. Πολύ σωστή παρατήρηση:εκ των πραγμάτων η δήλωση αυτή είναι πρόσκληση προς παραβίαση του Συντάγματος.
    Βέβαια ο απολίτικος και συνταγματικά αμόρφωτος δυναστικός γόνος έχει ήδη παραβιάσει στην ουσία το Σύνταγμα όταν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ψευδόμενος εξαπατούσε κι έτσι υπέκλεπτε ΠΑΡΑΝΟΜΑ την ψήφο του ελληνικού λαού. Αλλά επειδή σ’αυτό δεν ήταν μόνος του αλλά είχε συνεργούς τα ευνοϊκά σ’αυτόν διακείμενα ΜΜΕ, άντε τράβα να βρείς το δίκιο σου!
    Ο ΓΑΠ-σαν δυναστικός κληρονόμος που είναι-δεν ξέρει να παίζει το δημοκρατικό παιχνίδι τίμια και στα ίσα αλλά μόνο με υποκλοπή, μεθόδευση, ίντριγκα και απάτη ξέρει να οικειοποιείται την εξουσία. Ετσι την πήρε απ’το κόμμα του πρώτα, κι έτσι την πήρε στη συνέχεια απ’τον ελληνικό λαό. Καθήκον μας είναι να ξεμπροστιάζουμε αυτόν τον κορυφαίο αντιθεσμικό και βαθειά αντιδημοκρατικών αντιλήψεων κληρονόμο(πέρα βέβαια ότι ανάλογα πρέπει να ξεμπροστιάζουμε και την ίδια την ελλιπή του διανοητική συγκρότητση και την απελπιστικά περιορισμένων δυνατοτήτων αντιληπτική του ικανότητα)

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.