ΠΑΣΟΚ, ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ … Κώλος και Βρακί!

ΠΑΣΟΚ, ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ, Κώλος και Βρακί!

Τα συνδικάτα πολεμούν ή βοηθούν το ΠΑΣΟΚ;

Όλες αυτές οι καλοπληρωμένες κομματικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, άραγε πολεμούν την κυβέρνηση και προβάλλουν πραγματική αντίσταση στη λήψη και εφαρμογή των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχει συμφωνήσει ο κ. Παπανδρέου με το ΔΝΤ ή το αντίθετο; Δηλαδή διευκολύνουν το ΠΑΣΟΚ να περάσει τα σκληρά μέτρα με το λιγότερο μάλιστα πολιτικό κόστος και τις λιγότερες αντιδράσεις;

Θα μας επιτρέψετε να έχουμε την άποψη ότι συμβαίνει το δεύτερο.

Φίλοι αναγνώστες, ή κάνεις απεργία μέχρις εσχάτων, δηλαδή….

μέχρι δικαίωσης ή πτώσης της κυβέρνησης ή δεν την κάνεις καθόλου και αφήνεις τη λαϊκή οργή να συσσωρεύεται και να δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα. Οι τεχνικές εκτόνωσης δεν είναι υπηρεσία προς την κοινωνία, αλλά υπηρεσία προς το πολιτικό σύστημα.

Δεν μπορεί δηλαδή να γίνεται μια απεργία κάπου κάπου για την τιμή των όπλων, αφενός για να δικαιολογείται η ύπαρξη και η αμοιβή των συνδικαλιστικών ηγεσιών και ταυτόχρονα αυτή η υποτιθέμενη απεργία να αποτελεί κυματοθραύστη της λαϊκής αγανάκτησης και των λαϊκών αγώνων, διευκολύνοντας τα μέγιστα το έργο της κυβέρνησης, για ακόμα πιο σκληρότερη οικονομική πολιτική.

Γίνεται λοιπόν κάπου κάπου μια 24ωρη απεργία ή κάποιο κλείσιμο κάποιου δρόμου ή παρεμπόδιση του απόπλου ενός πλοίου κ.λ.π. Ε, και τι έγινε; Απλά οι μεν επαγγελματίες κομματικοί συνδικαλιστές (απόλυτα συνυπεύθυνοι για τη σημερινή κρίση) δικαιολογούν την θέση τους και τις απολαβές που αυτή συνεπάγεται, η δε κυβέρνηση διευκολύνεται καθόσον εκτονώνεται η λαϊκή οργή, αμαυρώνονται οι λαϊκοί  αγώνες και φαντάζει μάταιη οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια, σπρώχνοντας έτσι στην μοιρολατρία τα λαϊκά στρώματα.

Εσείς λοιπόν τι λέτε;

Τα συνδικάτα πολεμούν ή βοηθούν την κυβέρνηση σε βάρος του λαού;

σ.σ. Για να σας φρεσκάρω λίγο και την μνήμη. Ποιος ήταν αυτός που σκιζόταν στην Τηλεόραση για απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι stage; Ο κ.Παναγόπουλος ο «πρόεδρος» των εργαζομένων! Μήπως τους βρήκε άλλη δουλειά; Τους έστειλε πακέτο στο καιάδα της Ανεργείας! Ο «πρόεδρος» των εργαζομένων ζητούσε από την ΤιΒι την απόλυση Εργαζομένων!

Να η Ορτινάτζα του Παπανδρέου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.