ΠΑΣΟΚ : Επίθεση στον Ελλήνα Εργάτη!

Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός

Το ΠΑΣΟΚ της «νέας διακυβέρνησης» μέσα σε λίγους μήνες έχει καταστρέψει ό,τι έχει καταφέρει η Ελλάδα όχι μόνον τα τελευταία χρόνια, αλλά από τον Β’ΠΠ.

Οι κινήσεις του κ.Γ.Α.Παπανδρέου δεν συνάδουν ούτε με τις δικαιολογίες περι κρίσεως, ούτε με τις δηλώσεις περι «μειωμένης κυριαρχίας».

Συμφωνούμε όλοι στην μείωση και συγκράτηση των εξόδων ενός κράτους, αλλά η μείωση των εσόδων στην παρούσα συγκυρία ισοδυναμεί με προδοσία! Τα μέτρα που βλέπουμε οτι παίρνει το επιτελείο δεν είναι μόνο ανωφελα, αλλά είναι και καταστροφικά.

Η κρίση επιβραδύνεται με την μείωση των εξόδων αλλά καταπολεμάτε μόνο με την ανάπτυξη. Αυτό είναι το μόνο όπλο που έχουμε κατά της λαίλαπας και της επίθεσεως που δεχόμαστε κι ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου ως ένας άλλος Bερσιγκεντοριξ παραδίδει ένα ένα τα όπλα μας! Ιθαγένεια με μια απλή σφραγίδα, Καλλικράτης, Εργασιακά, Μπουργκάς, Αεροποροι, Υγεία.

Σε άρθρα θα ακολουθήσουμε τον αδιεξοδο δρόμο που έχει πάρει βήμα βημα.

Η ώρα έφτασε ή το νέο ΠΑΣΟΚ ή Εμείς! Είτε ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ ή όχι! Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος πραγματικός σοσιαλιστής που να μην νοιωθει προδομένος από τον κ.Γ.Α.Παπανδρέου όσο κι οι Νεοδημοκράτες από τον Καραμανλή.

Θα αρχίσουμε τον κύκλο μας από το Εργασιακό λόγω επικαρότητας

Α. ΘΕΜΑ Εργασία-Αγορά

Θα μπεί στο πάνθεον των βαμπίρ δίπλα στον Μητσοτάκη!

Εργασιακός μεσαίωνας

Τα έργα κι ημέρες του συνταγματολόγου Λοβέρδου, με τα κροκοδείλια δάκρυα για όσκαρ δεν στέκονται, ούτε μπορούν να συγκριθούν, με αυτά της πιο νεοφιλελεύθερης εξουσίας! Ακόμη κι επάρατος επταετία δεν τόλμησε, ούτε θέλησε, να καταργήσει τα εργασιακά δικαιώματα!

Προστατεύουν τις μεγάλες εταιρείες! Όσο περισσότερους υπαλλήλους έχει μια επιχείρηση τόσες περισσότερες απολύσεις μπορεί να κάνει! Όταν μας είπαν ότι οι άνθρωποι της Τρόικας είχαν ζητήσει την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού είχε πει η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παρέμβει στον ιδιωτικό τομέα γιατί αυτό θα αποφασιστεί μεταξύ των εργοδοτών και εργαζομένων. Μετά βγήκε η Τρόικα και τους ξεμπρόστιασε, λέγοντας ότι ποτέ δεν ζήτησε περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα γιατί δεν του αφορά! Η δήθεν νίκη του σοσιαλιστή Λοβέρδου ήταν ψέμα! Το ψέμα του σοσιαλιστή υπουργού ήταν η μάσκα για το τι θα επακολουθούσε! Τώρα επεμβαίνουν στο ιδιωτικό τομέα κατά του εργάτη! Μετά από ένα μήνα ανακοινώνουν ουσιαστικά απελευθέρωση την απολύσεων! Οι σοσιαλιστές! Αυτοί, που στα χαρτιά, θα έπρεπε να προστατεύσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν κι άλλες!

Αν σε αυτό προσθέσουμε την μείωση στους βασικούς μισθούς κατά 20% και μείωση των αποζημιώσεων απολύσεων, τί άλλο σκοπό έχουν από την απόλυση των ήδη εργαζόμενων και την πρόσληψη νέων με βασικό μισθό; Θέλουν να δημιουργήσουν στρατιές ανέργων μεγάλης ηλικίας που θα αδυνατούν να πάρουν ακόμη και σύνταξη καταργώντας έτσι και το όριο των 65 που ήδη έχουν ορίσει, αφού κανείς δεν θα παίρνει πλέον σύνταξη!

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τους 1εκ αλλοδαπούς εργαζομένους που δουλεύουν είτε με μόνο 50 ένσημα τον χρόνο (για επωφεληθούν το δωρεάν υγεία), είτε ανασφάλιστοι, οι Ελληνες εργαζόμενοι είναι πλέον υπο διωγμό ανάλογο της μικρασιατικής καταστροφής! Οι παραγκουπόλεις δεν θα είναι πλέον “προνόμιο” του τρίτου κόσμου.

Αν σε αυτό προσθέσουμε το ότι ο Λοβέρδος λέει “τα ταμεία των ασφαλιστικών είναι άδεια” ενώ με το άλλο χέρι μειώνει τα έσοδα των ταμείων! Αφού η μόνο πηγή εσόδων είναι οι μισθοί των ίδιων εργαζομένων! Κι Αντί να βοηθήσει τις εταιρείες να κρατήσουν ή να αυξήσουν τις προσλήψεις τους επιδοτεί τις Απολύσεις! Με απλή προειδοποίηση ένας εργοδότης μπορεί να καρατομήσει τον κάθε εργαζόμενο χωρίς ουσιαστικά, καμία αποζημίωση, με ένα ξεροκόμματο!

Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι οι περισσότεροι νεοπροσλαμβανόμενοι εργάζονται είτε ως μερικής απασχόλησης είτε ως συμβασιούχοι, είτε στη μαύρη εργασια, η Κόλαση της εξαθλίωσης άνοιξε με τις Υπογραφές της Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2010!

Αν σε αυτό προσθέσουμε το ότι θεσπίζεται μισθός μαθητείας ο οποίος θα αντιστοιχεί στο 80% του βασικού μισθού που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, δηλαδή περίπου 592 ευρώ μεικτά. Θα καταβάλλεται για έναν χρόνο! Ο φασισμός στο μεγαλείο του! Δηλαδή δεν θα πληρώνεται η εργασία ως εργασία, αλλά ο εργάτης αναλόγως την ηλικία του! Αυτό θα αναγκάσει, λόγω του ανταγωνισμού, όσους είναι σε ηλικία μεγαλύτερη των 25 στην μακροχρόνια ανεργία ή στην μείωση των απαιτήσεων τους (βασικό μισθό)!

Αν προσθέσουμε οτι με την μείωση μισθών θέλει να βοηθήσει το ισοζύγιο μειώνοντας την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού με ανάλογη μείωση εισαγωγών! Δηλαδή αντί να κάνει ανάπτυξη στη χώρα κάνει υποτίμηση στον πληθυσμό! Να φτάσουμε δηλαδή σε επίπεδα Νιγηρίας για ανταγωνιστούμε τους Κινέζους και τους Τούρκους.

Ο πόλεμος άρχισε κι ο εσωτερικός εχθρός είναι το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ! Ελληνες κι Αλλοδαποί εργάτες θα μειωδοτούν για το ποίος θα πάρει την δουλεία με λιγότερα χρήματα και τις λιγότερες εισφορές!

Για να καταλάβετε τι έκανε ο εχθρός του Έλληνα Εργάτη με αύξηση των απολύσεων πχ από 2% το μήνα που είναι σήμερα σε 5% θα μπορεί κάποιος σε 12 μήνες (12×5=60%) να απολύσει τα 2/3 των εργαζομένων με αστείες αποζημιώσεις! Δηλαδή μια εταιρεία που έχει 30 εργάτες των 1500 Ευρώ, αν τους απολύσει και προσλάβει νέους των 500 Ευρώ θα έχει κέρδος 165.000 Ευρώ τον χρόνο, αν προσλάβει αλλοδαπούς, το κέρδος θα ανεβαίνει στα ύψη ! ! ! Είναι τόσο συμφέρον να απολύουν, οι μεγάλες εταιρείες, που θα πρέπει στο τέλος του χρόνο να βραβεύονται όσες δεν το κάνουν!

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος πριν τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου..jpg
Παπασπύρος και Παναγόπουλος πριν τη συνάντησή τους με τον Παπανδρέου! Γελάκια, γελάκια!

Το λυπηρό είναι ότι δεν υπάρχουν και συνδικάτα για να αντιμετωπίσουν την επέλαση των Ούννων του υπουργείου, αφού κι ο κ.Παναγόπουλος αλλά κι ο κ. Παπασπύρος είναι ορντινάντσες του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Με δυο τρεις απεργίες εδώ κι εκεί, θα κάνουν τα τυπικά κι από εκεί και πέρα τέλος. Το ’92-‘93, για λιγότερο σημαντικούς λόγους είχε σταματήσει όλη

Ελλάδα, αλλά τότε κυβερνούσε η επάρατος Δεξία, όχι οι Σοσιαλιστές!

Το εμετικό διάταγμα με την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και του Λοβέρδου εδω

Σχετικά άρθρα

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4580059

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5703799&publDate=17/6/2010

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.