Εκτακτες Εξουσίες στον Συνταγματάρχη Παπακωνσταντίνου!

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Θυμάστε που έλεγαν προεκλογικά για διαφάνεια στη Βουλή, αναβάθμισή της, όχι εν κρυπτώ τροπολογίες και άλλα τέτοια όμορφα;

Ε, λοιπόν σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και για ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως τα μέτρα λιτότητας ο κ. Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να ντυθεί τον μανδύα της υποκρισίας. Με τροπολογία που κατέθεσε του δίνεται το δικαίωμα να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.

Η λέξη κύρωση αντικαταστάθηκε από το συζήτηση και ενημέρωση κι έτσι μόνο με την υπογραφή του υπουργού θα ισχύουν και θα εκτελούνται τα πάντα.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα φέρει στη Βουλή τη σύμβαση με το ΔΝΤ. Αυτό έλειπε δηλαδή…

ΚΚΕ: Πραξικοπηματική ενέργεια η κατάθεση της τροπολογίας από την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Την ουσιαστική ακύρωση του Κοινοβουλίου και της λαϊκής κυριαρχίας, επέφερε σήμερα η Κυβέρνηση με την αιφνίδια και «εν κρυπτώ» ψήφιση μιας απλής τροπολογίας επί του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες με ονομαστική ψηφοφορία και τις γνωστές πολιτικές παρενέργειες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.