Ντόρα και «Μακεδονία»

MACEDONIA

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Προσωπική πολιτική αποφάσισε να εφαρμόσει στην πράξη στο θέμα των Σκοπίων η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη εκμεταλλευόμενη την πρόσκαιρη ιδιότητα της της «οικοδέσποινας» στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε το ΟΚ να έρθει ο Αντ. Μιλόσοσκι ως υπουργός Εξωτερικών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»! Η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε το ΟΚ να έρθει ο Αντ. Μιλόσοσκι ως υπουργός Εξωτερικών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»! Χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε «με συνοπτικές διαδικασίες» ότι η υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να επιτρέψει στον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Μιλόσοσκι να έρθει στην Κέρκυρα με το επίσημο αεροσκάφος της ΠΓΔΜ, το οποίο φυσικά φέρει τα χαρακτηριστικά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Εντολή στην ΥΠΑ

Σχετική εντολή μάλιστα έχει ήδη δοθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να επιτρέψει την προσγείωση του «μακεδονικού» αεροσκάφους.

Στις επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο κ. Δελαβεκουρας επέμεινε ότι η απόφαση της υπουργού Εξωτερικών «είναι κατ’ εξαίρεση σε σχέση με την υφιστάμενη πολιτική που δεν αλλάζει». Ο ίδιος προσδιόρισε ότι η απόφαση αυτή της υπουργού Εξωτερικών ελήφθη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, χωρίς να προσδιορίσει το πότε.

Ο κ. Δελαβεκουρας πάντως επιχείρησε να εξηγήσει την απόφαση της κ. Μπακογιάννη λέγοντας ότι «η συνάντηση του ΟΑΣΕ είναι πολύ σημαντική. Συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη διεθνή κοινή γνώμη και γι’ αυτό θα επιτραπεί η προσγείωση του «μακεδονικού» αεροσκάφους».

Η «μεγαλοψυχία» της υπουργού Εξωτερικών προς στα Σκόπια, προκειμένου να μην αμαυρωθεί το «προφίλ» της στη διεθνή κοινή γνώμη ως καλής προεδρεύουσας του ΟΑΣΕ, αποτελεί στην ουσία μια βαριά παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τα Σκόπια και μάλιστα στα σημεία των κρατικών συμβόλων και στο όνομα «Μακεδονία», στα οποία η Ελλάδα παγίως δίνει πολύ μεγάλη σημασία. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής σε προηγούμενες επισκέψεις αξιωματούχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο διεθνών συναντήσεων (σ.σ. υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού όμως) ουδέποτε έχει επιτραπεί η είσοδος «μακεδονικού» αεροσκάφους.

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ  Προσωπική πολιτική αποφάσισε να εφαρμόσει στην πράξη στο θέμα των Σκοπίων η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη εκμεταλλευόμενη την πρόσκαιρη ιδιότητα της της «οικοδέσποινας» στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Προσωπική πολιτική αποφάσισε να εφαρμόσει στην πράξη στο θέμα των Σκοπίων η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη εκμεταλλευόμενη την πρόσκαιρη ιδιότητα της της «οικοδέσποινας» στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=55279

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.