Αν ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε ευθιξία θα είχε παραιτηθεί: Έχασε τη ζωή του τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο Σαντορίνης λόγω έλλειψης γιατρών

Τραυματιοφορέας, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Σαντορίνης, νοσηλευόταν με υψηλότατο πυρετό στο νοσοκομείο από τις 9 Ιουνίου στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, κατέληξε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Νίκαιας, μετά από αεροδιακομιδή.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
 

Πιο συγκεκριμένα, ο άτυχος 42χρονος υγειονομικός υπάλληλος, είχε προσέλθει με πυρετό στο νοσοκομείο Σαντορίνης, στις 8 Ιουνίου, και κρίθηκε ότι δε χρήζει εισαγωγής! Επανήλθε την επόμενη ημέρα όπου έγινε η εισαγωγή του.

Όπως αναφέρει στο DailyPharmaNews, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει βασικές για ένα νοσοκομείο ιατρικές ειδικότητες: ούτε Παθολόγο, ούτε Ακτινολόγο, ούτε Μικροβιολόγο έχει… Υπηρετεί μόνο ένας καρδιολόγος, με εντολή του οποίου αφενός την πρώτη ημέρα ο ασθενής κρίθηκε ότι πρέπει να πάει στο σπίτι του, την επομένη που ξαναπαρουσιάστηκε με υψηλότατο πυρετό, του έγινε εισαγωγή αλλά παρέμεινε από την Κυριακή στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας με υψηλότατο πυρετό, και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του μόλις χθες, το απόγευμα της Τρίτης, αλλά δυστυχώς πέθανε στο ασθενοφόρο προς το Νοσοκομείο Νίκαιας από ανακοπή καρδιάς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ και του προσωπικού του Νοσοκομείου Νίκαιας. «Εάν είχε διακομισθεί από τη πρώτη στιγμή, μπορεί να ζούσε. Εάν είχε γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης, μπορεί να ζούσε χωρίς να χρειαστεί διακομιδή.
Είναι τραγικό! Έχασε τη ζωή του νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Εκεί, που εργαζόταν από την αρχή της λειτουργίας του νοσοκομείου, εδώ και 8 χρόνια. Είμαστε πικραμένοι και θρηνούμε για την απώλεια ενός εργατικού και αγαπητού συναδέλφου μας! Κρίμα. Φωνάζουμε τόσον καιρό, τόσα χρόνια πως θα θρηνήσουμε θύματα με την κατάσταση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών μας!», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στέλνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου του.

Όπως ο ίδιος ανέφερε ο εκλιπών τραυματιοφορέας δεν ήταν από το νησί της Σαντορίνης, και έμενε στο παλαιό –κλειστό πλέον– Κέντρο Υγείας του νησιού, όπως και πολλοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, καθώς –όπως σχολιάζει– με τον μισθό των 700 ευρώ, δεν υπάρχουν περιθώρια να ενοικιάσει κάποιος σπίτι.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.